Av:

Borttagen medlem

Datum:

2010-05-31, kl 16:40

webb baserat företag

Hejsan

Mitt namn är Johan von Schlanbusch och har funderat länge på att starta eget, till en börja med en hobby men kanske resulterar till något annat.
Det jag skulle vilja fråga er om, om min ide verkligen kan fungera. Har absolut inga erfarenheter från eget företag utan bara erfarenhet från ren anställning. Min ide är att ha en webb-baserat företag som är till för andra företag som har olika avtal med stora koncerner som tex Eniro, Telenor, Telia etc där jag samlar in alla de avtalsvillkor som de har för de andra företagen på ett och samma ställe, så att de mindre företagen kan gå logga in med ett användar id och kolla hur deras avtal ser ut hos det företaget de har köpt en tjänst hos.
Exempel (påhittat):
Ingrid har ett företag som heter Passteam HB och är kund hos Eniro då de vill synas i gula samt rosa sidorna. Då ingår Ingrids företag i Eniro där hon har avtalsvillkor. För att lättare kunna få tag och läsa deras avtalsvillkor kan de då logga in i min webb-miljö och "söka" upp just det avtalet för att enkelt förstå vad de har gett sig in på.

Hur låter det?
Min erfarenhet från kundservice branschen både från Telenor och Eniro så har jag tagit emot ca 20-30 samtal per dag där kunderna "företagare" inte kan sina avtalsvillkor. Och i och med att denna webbsida finns så blir det lättare för företagarna, istället för att sitta i 20min kötid i telefon.
Den stora frågan är, hur man jag får betalt för detta.
Jag har för mig att det finns flera olika alternativ att få in en liten summa utifrån att besökare loggar in i webbsidan och där igenom får man en inkomst. Lite svårt att förklara, men ni kanske vet något bra sett?

Tacksam för lite hjälp.
MvH Johan von Schlanbusch

Tack på förhand!

Utloggad

Var vänlig och logga in på ditt konto för att ta del av vår expertpanels svar.