Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum ABC för dig som vill starta eget

Kundrelationer

Inlägg 1 av 1

2015-02-26, kl 10:05

Colourpicture

Colourpicture

Inlägg: 30

Kundrelationer

Inom flera olika företag och olika former av arbeten så är det extremt viktigt med kundrelationer. Allra främst är det viktigt med bra kundrelationer om du har ett nystartat företag. Det är oftast genom kunderna som budskapet om er sprids vidare och du vill att det ska vara bra ord som sprids kring er.

Att hålla kundrelationerna i gott skick behöver inte vara svårt alls. Du behöver bara vara noga på att visa att du finns där, följ upp vid eventuella beställningar och berätta om ny information som kunderna kan ha nytta av. Visst kan det ta tid att arbeta med just kundrelationer men du kan hålla dem uppe enbart genom små knappt tidskrävande saker så som ett enkelt mejl.

Fixa en skadad eller trasig relation
Inte alltid går det som vi tänkt oss. Det händer då och då att en kundrelation blir skada även om det egentligen inte alls var menat att det skulle bli så. Försök då att vårda relationen. Visa vad det var ni exempelvis gjorde fel, berätta om hur ni lärt er av det och var inte rädda för att be om ursäkt. En enkel ursäkt har räddat flera tusentals relationer. Svårare än så behöver det inte vara.

Att bygga upp ett förtroende kan dock kännas svårare. Framförallt om detta förtroende har funnits innan men nu är borta. Det kan kännas som en kämpig väg och det är då viktigt att du inte ger upp. Ett förtroende kommer så småningom kunna byggas upp men hur lång tid det tar är svårt att veta.

Att en kundrelation inte är bra behöver naturligtvis inte betyda att det är du som frilansare, egenföretagare eller designer som har gjort fel. Lägg inte all skulden på dig själv. Många gånger blir kundrelationerna konstiga och lite skavda av små engångshändelser. Kanske en liten miss eller dylikt. En dålig kundrelation betyder absolut inte att du är dålig på det du gör. Det får du aldrig glömma.

Lycka till!

Hälsningar
Daniel Wisarve
042-13 77 00
http://www.colourpicture.se
http://www.colourpicture.se/guider

Svara Svara med citat