Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum ABC för dig som vill starta eget

Lär dig att ge och ta emot konstruktiv kritik

Inlägg 1 av 2

2015-02-26, kl 09:59

Colourpicture

Colourpicture

Inlägg: 30

Lär dig att ge och ta emot konstruktiv kritik

Att ge kritik tycker många är väldigt mycket enklare än att ta emot kritik och visst kan det vara så att det är enklare att se fel hos andra än vad det är att förstår att du själv också kan göra fel utan att det behöver vara en dålig sak. Alla gör vi fel ibland men att berätta för någon på ett bra sätt att dem faktiskt har gjort fel kan vara aningen svårare.

När du ger kritik oavsett vad det gäller så är det viktigt att du inte gör personangrepp. Utan verkligen bara tar fram det som var fel i det dem arbetat med eller dylikt. Försök säga det med lärorika och ömma ord istället för att låta hård. Det viktiga är att personen som får kritiken tar emot den på ett bra sätt istället för att höra den och där efter må dåligt. För händer det så är det svårt att lära sig någonting av det hela.

Ta emot kritik på ett bra sätt
Att ta emot kritik tycker många är någonting av det jobbigaste som finns. Men när du tar emot kritik så är det viktigt att tänka på att du kan lära dig någonting av den. Gräv inte ner dig över det lilla fel du gjort eller över att det finns saker du gör som skulle kunna förbättras. Försök istället bli glad över att någon faktiskt berättar det för dig så att du kan göra någonting åt saken.

Hade du inte vetat om vad det är du behöver jobba på så hade du faktiskt inte heller kunnat jobba på det. Det är därför kritik är så bra eftersom att med hjälp av kritik så kan du hela tiden bli bättre och utvecklas inom det du gör. Och kan på så vis också erbjuda bättre tjänster.

Passa därför alltid på att bli glad av kritik. För du kan omvandla den till någonting väldigt bra om du bara vill.

Lycka till!

Hälsningar
Daniel Wisarve
042-13 77 00
http://www.colourpicture.se
http://www.colourpicture.se/guider

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 2

2015-05-25, kl 00:35

larsarenander

larsarenander

Inlägg: 1436

Dettq gäller tyvärr inte myndigheter varav SKV är en av dessa utan så fort man öppnar munnen så slår de till än mer. Det kan man läsa i boken SKATTMASENS MANIFEST. På juridikavd har jag ett ex på hur det går till. I vårt fall gäller det stöld från myndigheten grovt myndighetsmissbruk bedrägeri urkundsförfalskning med mera. Nu har vi samma socialistkommunistisk regering igen som ställer till med jävelskap vilket kommer att märkas av stagnation av småföretagande inom ett par år.

[email protected] EKONOMISTYRNING Utgivning av min bok KVINNA I STRID. Engelsk version WOMAN IN BATTLE ISBN NR 978-91-981066-1-9 finns nu tillgänglig i Sverige.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat