Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Franchise

att STARTA franschisekedja

Inlägg 1 av 5

2010-11-27, kl 22:41

karppinen

karppinen

Inlägg: 4

att STARTA franschisekedja

Att komma på ett helt nytt koncept, vara 100% säker på framgång, vilja "äga" tjänsten (produktskydda den), och sälja den till andra. HUR GÖR MAN?Måste ett företag ha historik innan man kan starta kedja, eller kan man göra det på en gång? (Vill ju inte att någon ska sno min idé när jag håller på att bygga upp mitt företag)..Någon som har erfarenhet?Otroligt tacksam för svar Fia

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 5

2010-11-28, kl 17:48

Stefan Tall

Stefan Tall

Inlägg: 12

Jag tror att det är ganska döfött att söka franschisetagare om det inte redan finns ett succé-case att bygga på.

Ställ dej själv frågan: skulle du vilja vara franschisetagare i ditt koncept såsom läget är nu?

Det som ev. möjligen skulle folk att vilja bli franschisetagare i något helt nytt vore kanske om det fanns en jäkla stor påse pengar dedikerat till marknadsföring, men då skulle man ju vilja ha det verifierat och inskrivet i avtalet. 

Men hade man den pengapåsen så skulle man nog hellre satsa den att dra igång verksamheten själv istället, för att därefter tänka franschise när det är etablerat så att man verkligen har ett case att erbjuda franschisetagare.

http://www.plexiglas.nu
http://www.plexiglasskivor.se
http://www.plastskivor.se
http://www.polykarbonat.se
http://www.golvskydd.se

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 5

2010-11-28, kl 23:05

karppinen

karppinen

Inlägg: 4

Men om man bygger upp sitt företag, och produktskyddar varumärket, då kan ju ändå ingen annan sno min idé?Jag skulle aldrig vilja bli franchisetagare, åt någon kedja alls, hehe. Men förstår hur du menar, och självklart vill man ha tryggheten, det är ju det som är själva grejen med att bli tagare.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 5

2011-01-23, kl 20:20

Ola K

Ola K

Inlägg: 20

1. Starta och driv en egen enhet. En pilotverksamhet helt enkelt.2. Skriv ett fett koncept. Trimma affärsiden.3. Sök franchisetagare på andra orter.(1) Du måste ju först se att verksamheten fungerar och att det går att leva på den.(2) Du måste kunna erbjuda FT ett färdigt koncept, plus att du måste styra upp så att FT jobbar med ditt varumärke som du vill att han/hon ska göra.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 5

2011-01-25, kl 09:42

FaultyG

FaultyG

Inlägg: 5

Man blir franchisetagare för att man vet att konceptet funkar och har hittat ett bra och prisvärt ställe för det (McDonald's, Subway), man blir inte det för en helt ny idé där grundaren vill att de ska ta risken att prova någonting nytt snarare än du själv.
Dvs, du får starta det själv först, se till att allting rullar på, olja till gnisslande delar och sedan kan folk bli intresserade när de ser att idén funkar.

/ Janne

Inläggets betyg
Svara Svara med citat