Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Mässor, Konferenser & Affärsresor

Butikernas pålägg

Inlägg 1 av 2

2013-09-09, kl 12:50

Tobbex

Tobbex

Inlägg: 1

Butikernas pålägg

Hej,

Vi är ett företag som håller på att tillverkar en dryck. Frågan jag har är hur mycket kommer butiker i procent som tex Coop, Ica, hemköp ta betalt som ett pålägg för våra produkter skall säljas hos dem?

Mvh
Tobias

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 2

2013-09-17, kl 21:56

Merkomp

Merkomp

Inlägg: 6

En liten reservation för att det är några år sedan jag jobbade mot dagligvarubranchen och att man kanske fått sänka sina marginaler lite men så här såg det iallafall ut då.

Först och främst är det ju grossisten som tar sina procent. Beroende på om era varor ska gå via grossisten eller ni direktlevererar och grossisten bara ska genomfakturera så kan det ligga på mellan 8-15% i pålägg men snittar nog på 10%.

Butiken i sin tur jobbar med marginaler i sina beräkningar men ligger mellan 25% i typ närbutiker och ner till 10# i storköpen som COOP forum och ICA Maxi, det varierar också lite beroende på produktgrupp.

Om ni säljer något för 100 kr till grossisten så säljer de vidare för 110. Butiken som vill ha en marginal på 15% måste ta 145 kr (förutsatt en moms på 12%) för att få den marginal man vill ha.

www.merkomp.se

Inläggets betyg
Svara Svara med citat