Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Finansiering & Riskkapital

Finansiär

Inlägg 1 av 5

2018-01-08, kl 19:24

Lorenz

Lorenz

Inlägg: 4

Finansiär

Ett seriöst projekt söker kapital på 2-3 år
bra säkerheter
bra ränta

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 5

2018-01-29, kl 04:52

PeterK

PeterK

Inlägg: 395

Finansiärer besvarar inte denna typ av annonser som ser oseriösa ut. Minimum att du skriver inom vilken branch och gärna vart i landet. Dessutom är de flesta investerarna inte intresserad av ränta utan delägarskap som de 3-5 år senare kan sälja av med en stor vinst - typ minst 300% vilket åstadskommes genom företagets värdeökning.

Peter K

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 5

2018-01-31, kl 14:11

Lorenz

Lorenz

Inlägg: 4

Kära peter
Om man är intresserad tar man kontakt
300% är ett önsketänkande
annars går det bra med finaniärer!

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 5

2018-01-31, kl 17:06

stoffe03

stoffe03

Inlägg: 121

Vad Peter menar Lorenz är att utan mer information kommer nog inte seriösa finansiärer ta sig tiden att kontakta dig. De vill nog först och främst veta om det ens är något som intresserar de innan de ger dig av deras mycket dyrbara tid.

Utöver det så önskar jag dig lycka till!

Företagskonsult
Virtuell assistans/frilans
info@vanorden.se

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 5

2018-02-01, kl 06:17

PeterK

PeterK

Inlägg: 395

Stoffe03 har rätt: Riktiga finansiärer letar INTE efter 3 rader på starta eget där inget framgår vad det handlar om. Vi hjälper företagare med deras finansiering då och då, mest från internationella finansiärer men vi har även hjälpt svenska företagare få banklån när det handlat om nyföretagare som inte är så bra på det byråkratiska.

Lorenz: 300%, Jo det är vanligt. Vad de vill: Bli delägare i exempelvis ett företag (t.ex. 50% av företaget) som är värt 1 miljon. Om 3-5 år senare företagets värde ökat till exempelvis 5 miljoner så finns det ju en grund för att kunna sälja dessa 50% för 2,5 miljoner. Sälja antingen till dig eller någon annan, eller om det handlar om stora pengar genom någon sorts börsintroduktion där de säljer av sin andel.

Men olika investerare/finansiärer har olika profiler. Dels vilka summor de vill sätta in t.ex. mellan 1 miljon och 20 miljoner eller mellan 50 och 200 miljoner per investering. Dels har de olika verksamhetsområden, t.ex. biomedicin eller IT eller transportsektorn eller ... plus att de ofta har en geografisk begränsning t.ex. Nordeuropa eller Norrland eller ...

Lorenz, din text: Ett seriöst projekt söker kapital på 2-3 år, bra säkerheter, bra ränta triggar INTE igång en riktig investerare. Lån mot ränta tar man i första hand från banken, eller i vissa fall finns det projekt där någon statlig myndighet/organ eller så kan hjälpa till - men då måste du ha säkerhet i en eller annan form eller så att det görs troligt att du kan betala tillbaka pengarna i alla fall även om du misslyckas med ditt projekt. Finansiärer - riktiga sådana, är investerare som är beredda att förlora 100% av pengarna mot att om det går bra så tjänar de 300% - INGEN säkerhet annat än t.ex. aktier i företaget. I undantagsfall kan de vid sidan om investeringen i företag ge ett lån till dig också som du sätter in men då igen mot säkerhet.

Så Lorenz när du skriver Kära peter Om man är intresserad tar man kontakt så, du får ursäkta min kommentar men jag säger som det är, då bevisar du att du inte har en aning om hur det fungerar och bara det gör att investerare drar sig undan. Vi kan kanske hjälpa dig, ja, om du har ett bra projekt. Men bara om vi får all info så vi kan göra en bedömning om du har något hållbart. Men det är typiskt nystartare som inte vet alls hur det fungerar som skriver som du gjorde. Motsvarigheten för nystartare som vill tillverka kläder är att de skriver Vill komma i kontakt med en fabrik som tillverkar kläder. Då bevisar man ju att man inget kan - är ju som att fråga efter en bilförsäljare när man vill ha en Mercedes, dvs stor risk att man hamnar hos någon som säljer Volvo eller Fiat. Fabriker kan inte samma saker de har olika specialiteter så man måste ju berätta vad för slags kläder man vill ha. På samma vis finns det olika finansiärer och DU måste någorlunda berätta vad det handlar om så att du kan hitta den finansiär som du behöver.

Peter K

Inläggets betyg
Svara Svara med citat