Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem

Sida 1 av 3

1 2 3
Forum Affärsidéer

företag utomlands

Inlägg 1 av 28

2007-12-07, kl 11:50

olsson82

olsson82

Inlägg: 24

företag utomlands

hej

Jag har nånstans läst att man kan låta sitt företag vara registrerat
i ett annat land så att man slipper sveriges dyra skatter.

Stämmer detta och isåfall vilka land gäller det och vad är för och nackdelar med detta? Måste man rent fysiskt bo där för att det ska fungera? går det om man har ett mindre företag som är en e-handel?

tacksam för svar!

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 28

2007-12-07, kl 13:28

mlundgren

mlundgren

Inlägg: 204

En nackdel är väl att du inte betalar din del till Statskassan, som används för sjukvård, barnomsorg, utbildning, äldrevård mm mm. Vill du inte betala skatt, föreslår jag att du faktiskt bosätter dig utomlands så du inte får del av alla sociala förmåner.

Mikael

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 28

2007-12-07, kl 13:42

username

Kent

Inlägg: 204

Det är väl ingen nackdel att INTE betala sin del till statskassan när pengarna används så helt fel. Anledningen till att de flesta av oss jobbar är att ha en inkomst till sej själv och inte försörja en massa andra. Jag betalar gärna min del om den änvänds på rätt sätt men i dagsläget gör man inte det. Fördelen med att betala mindre skatt är att man får pengar över till sej själv och kan då bl.a. pensionsspara till sej själv i större utsträckning och skaffa relevanta försäkringar för sej själv. Nackdelen är att man får mindre i sjukkassa, pensionsgrundande inkomst, och andra liknande saker. Dessutom då den så kallade Jante-lagen där andra blir avundsjuka på dej att du har varit smartare än dom och får lite pengar över för dej själv och slipper låta våra politiker slösa bort dom. Det finns en hel del regleringar kring detta med ett utländskt företag där du ändå måste betala en del skatt i Sverige och en del i landet där du har företaget. Har man ett mindre företag är det knappast lönsamt att ha ett utländsk bolag då vinsten är för liten i förhållande till de extra kostnader man för med ett utländskt bolag och det jämnar det ut sej med skatten.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 28

2007-12-07, kl 14:02

olsson82

olsson82

Inlägg: 24

tack så mycket för era svar, och då är ju frågan när det börjar löna sig att ha ett företag utomlands. Men jag håller med dig Kent, jag betalar gärna för mig om de gör något bra utav pengarna.
Ett bra exempel på att dom inte gör något bra är närsjukhuset som ska stängas 2008 när det öppnades bara för något år sedan, och kostade 15 mkr att öppna. då ser jag hellre att dom pengarna stannar hos mig så kan jag betala för den sjukvård jag vill ha.


Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 28

2007-12-08, kl 09:28

Andren

Andren

Inlägg: 140


Mikael Lundgren:


En nackdel är väl att du inte betalar din del till Statskassan, som används för sjukvård, barnomsorg, utbildning, äldrevård mm mm. Vill du inte betala skatt, föreslår jag att du faktiskt bosätter dig utomlands så du inte får del av alla sociala förmåner.

Mikael





Hmmm.. väldigt intelligent svar.....

Vad hette sekten som gick in kooperativt in i himlen?,,,Heavensgate tror jag det var

så ! upp till kamp o foga dig i ledet

Ps jag utnyttjar inga sociala förmåner och har inte valt att bli född i Sverige Ds

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 6 av 28

2007-12-08, kl 10:36

Andren

Andren

Inlägg: 140

Johan,
Tillhör du dom som jobbar 24 tim om dygnet och tar alla risker som egen företagare innebär? Ja då är det faktiskt din moraliska plikt gentemot dig själv att så långt det går och efter dom spelregler som finns se om ditt eget hus, för ingen annan kommer göra detta till dig!!

Läs sagan om Korporativa Sverige Kamprad mf, han och dom andra vet hur man fixar detta med "offshorebolag" för att inte gå in i företagsdöden tillsammans med socialmoralen som ändå inte funkar för den som behöver den bäst.

Och för dom som trivs med tillvaron (kanske du Mikael ;-) ) och litar på att storebror tar hand om dig på ålderns höst och kanske inte heller har ambitioner eller vill ta några risker, (vilket är helt ok för mig) kan väl gilla läget då

Den dagen jag går i pension ska jag skänka folkpensionen (5000:-) till Barn cancerfonden så den går tillbaks(indirekt) till stadskassan och nya socialmanipullationer


SÅ Johan, skaffa dig kunskap hur du ska skydda DINA pengar och skaffa fadderbarn , dom behöver dina oskattade pengar bättre än mossebacke social monarki

MVH
Lars










Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 7 av 28

2007-12-08, kl 12:54

olsson82

olsson82

Inlägg: 24

Tack än en gång för era svar!
positiva som negativa så är det alltid uppskattat att få svar.

Mvh / Johan

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 8 av 28

2007-12-08, kl 14:08

and

and

Inlägg: 155

Grejen är att företagande är en procedur som handlar om att överleva. Över hälften av inkomsterna från en enskild firma går till staten, från AB är det ännu mer. Jag menar, Sverige är ju direkt fientligt mot småföretagare, vilket jag ser som dåligt. Om man ser ner på någon som startar eget utomlands för att slippa skatt, skall man inte se ner på de som drar av en massa saker också då?

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 9 av 28

2007-12-08, kl 14:18

Andren

Andren

Inlägg: 140

Dom smarta agerar och dom förtrödna gnäller....på andra

Undrar hur Kamprad blev en svensk kelgris? var han kanske övermäktig etablissemanget 

Och Schweiz bara skrattar

"Så blev det. Men Kamprad, som var på väg till en lunch med förre statsminister Ingvar Carlsson, hade inga pengar utan lånade till biljetten av Enggaard.
Trotjänare
inom Ikea suckar ibland över denna nästan lite löjliga sparsamhet. Vi
konsumenter kan möjligen undra hur Ikeas dagskassor skulle se ut om vi
alla höll lika hårt i plånboken. Med stigande ålder har Kamprad också
blivit mera gud än kompis och det sägs inte vara lika högt i taket
längre. Trots att han redan 1973 flyttade från Sverige till
lågskattelandet Schweiz har stämpeln skatteplanerare aldrig satts på
Kamprad, som inte heller förekommit i några bonusskandaler. Å andra
sidan är Ikea ett för medier svårgranskat imperium, eftersom företaget
ägs av en stiftelse i Holland. Föga är känt om hur spartanskt eller
storstilat familjen Kamprad egentligen lever. Och varför skulle någon
som lyckats så väl inte unna sig en guldkantad tillvaro?"

Källa E24

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 10 av 28

2007-12-08, kl 16:38

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Vi har ett ordspråk i Sverige. Gräla inte om Björnens skinn innan björnen är skjuten.

Att innan man startat ett företag och sett om man har en fungerande affärside i Sverige börja bekymra sig om höga skatter och lägga företag utomlands är helt galet.

Man kan ha filial för EU-lands-företag, men bara EU-länder. Men:


Ett företag utomlands KOSTAR PENGAR, är underställt det andra landets lagar plus att ens filial i Sverige är underställd Sveriges. Massor med nystartare har låtit sig luras av att dra igång företag utomlands och sedan fastnat i kostnader till höger och till vänster. Om du inte har en affärside som du testat och VET ger en bra vinst är det bara dumheter att dra på sig olika fasta kostnader i andra länder och bli jagad av kronofogden för utländska skulder.

Starta ditt företag svenskt. Är det framgångsrikt och du ser ett problem med skattenivån ta dig en funderare då. Men de flesta som funderar på att starta eget saknar en affärside som fungerar i praktiken. Ren okunskap om hur det fungerar gör at man kan ha räknat fel, underskattar konkurensen från andra företag, överskattar köparnas intresse för ens egen produkt, inte förstått vilka stora insattser av marknadsföring det krävs osv. Så jag är tillbaka till min käpphäst: Gör en riktig affärsplan först. Tala igenom med andra, Lär dig grunderna i företagande. Sedan prova på, men krångla inte till det.

Du skall INTE slösa din energi på utländska företag osv, du skall först se till att ha en hållbar affärsstrategi. Inte så lätt men grunden till ett framgångsrik affärsverksamhet.

Inte bråka om björnens skinn: Varför försöka undvika skatter på inkomster du INTE har och kanske aldrig får? När du väl har inkomsterna är det en annan sak.

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Sida 1 av 3

1 2 3