Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem

Sida 1 av 2

1 2
Forum Export & Import

Kläder från Kina!

Inlägg 1 av 12

2011-06-27, kl 16:02

Mannen313

Mannen313

Inlägg: 49

Kläder från Kina!

Hej!

Efter en stor genomförd marknadsanalys har vi bestämt oss jag och min polare att starta en webbutik där vi säljer kläder och skor till en speciell målgrupp. Vår idé är att sälja designa kläder till förmånliga priser.

Vi behöver dig som är seriös som har goda kontakter i Kina och kan ge oss billiga priser.

MVH/Said

Vagen till pengar

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 12

2011-07-02, kl 13:34

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Bara en kommentar: Bra priser (riktigt låga) får man när man importera hela containers.

Om man skall ha låga priser måste man ha råd med stora mängder pluss ha kanaler ut så man blir av med grejorna.

Designade kläder om man börjar i liten skala fungerar bara om man ligger högt, eller i vart fall en liten bit upp i prisläget.

Många startar men misslyckas, i vart fall sett över en ett eller tvåårsperiod, för att man har fel affärside. T.ex är det vanligt att man jobbar hemmifrån först och i kalkylen inte räknar med hyres o andra kostnader och om man lyckas bra i början och skall flytta till en riktig lokal och får hyra mm så går det plötsligt inte ihop.

Så varning för att ge sig in på låga priser som affärside om det inte är genomtänkt och plannerat in i minsta detalj.

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 12

2011-07-02, kl 14:53

Mannen313

Mannen313

Inlägg: 49

Tack för ditt mail Per!
Du har helt rätt därför måste jag föra över all info till min kompanjor och vi måste sitta ner och analyser allting från grunden så att vi inte begår några misstag.

förresten bor du i sverige nu tänkte ringa dig du får gärna skriva ditt nummer till min mail.

MVH

Vagen till pengar

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 12

2011-07-09, kl 13:05

Nadja

Nadja

Inlägg: 2

Hej Per!
Har länge funderat på en sak; vilket land är bättre (kvalitet, logistik, priser, förtroende, produktion, etc) att importera från: Indien eller Kina? Eller finns det andra bättre alternativ?

Jag vill starta e-handel inom mode och heminredning. När du skriver att man måste köpa hela container för att få det billigt innebär det att produktionen blir billigare eller logistiken? För annars kan man väl gadda ihop ett gäng glada importörer som hämtar i samma container?

Om man skulle vilja designa egna smycken i silver (inledningsvist) i dessa länder, hur går jag till väga? Och vilka prislägen ligger sådant på?

Tacksam för svar

Nadja

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 12

2011-07-09, kl 13:40

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Indien o Kina. förenklat: Kina och södra Indien handlar om stora kvantiteter. Norra Indien klarar lättare lite mindre mängder. Både i Kina o Indien finns bluffmakare och oseriösa. Södra Indien lite bättre i det avseendet. Indien är generellt sett bättre där man kräver stor yrkeskunnighet medan Kina ör bättre att producera snabbt.

Priset på en vara handlar BÅDE om inköpspris och transport. Betalar du 15 kronor per plagg för en liten försändelse med flyg istället för 30 öre för del i hel container är det ju stor skillnad. Att tillverka en T-tröja i 50 exemplar kan kanske kosta 100:- per styck om du räknar in alla kostnader medan om du beställer 5000 av samma tröja kostar 15:-. Beroende på parametrarna som tyg, tryck, mm är skillnaden större eller mindre från fall till fall.

Indien är bättre ämn Kina på smycken, speciellt handgjorda silversmycken. Priset baseras på vikten (silverkostnaden), ev halvädelstener mm, samt designen. Men silverpriset dominerar slutpriset om smycket är tyngre medan lätta smycken har större andel tillverkningskostnad. Silverpriset ändras hela tiden och har gått upp mycket på sistone.

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 6 av 12

2011-07-09, kl 14:13

Nadja

Nadja

Inlägg: 2

Ok.
Då kan jag lite snabbt tycka att Indien just för mig skulle iså fall passa bättre.
Låt oss säga att jag ritar upp en kollektion av silversmycken och skickar det till en tillverkare i Indien, vilka kvantiteter per smycke sas talar vi om? Jag har hört att i Kina gäller 1000 st av samma sort om de ska tillverka ett smycke som jag vill ha....vet inte om detta stämmer. Vilken budget ska man ha för att starta en sådan verksamhet tycker du? För det är väl inte vidare lönsamt att köpa från Kina eller Indien om man ska ha mindre kvantiteter...?

Självklart handlar silver om grampris och har ju gått upp väldigt mycket. Har varit med i guldsmedsbranschen i många år....

Tack för snabb respons. Toppen att den här sidan finns!!

/Nadja

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 7 av 12

2011-07-09, kl 14:45

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Första problemet är att hitta rätt tillverkare. En del är luriga andra bra. En del är bra på större mängder andra på små. Men också din design är viktig - för en del gör allt för hand andra använder olika verktyg (läs formar) så ...

Jag föreslår att du mailar mig en rad: Bilägger bilder på designen plus antal DU vill ha, så kan jag lättare ge råd.

[email protected] är mail adressen

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 8 av 12

2011-07-10, kl 03:27

tarre

tarre

Inlägg: 3

Hej Per! Jag och en kompis vill starta eget klädmärke. Vi har en jacka som i princip är klar som vi vill göra i 100 exemplar. Jackan är ganska lång och komplicerad, vi vill gärna ha något tips på vilka länder vi ska vända oss till. De storlekar vi kommer göra är M,L,XL och XXL.
Vi har också en T-Shirt kollektion som vi vill göra och vi undrar om det finns fabriker som både trycker och syr dem åt oss.

Tack på förhand!

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 9 av 12

2011-07-10, kl 08:54

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Om jackan är komplicerad och ni skall ha en mindre mängd bör ni kunna följa första produktionen "på nära håll". Sedan kan ni lägga ut den någon annan stans. Det finns sömmerskor i Sverige, fabriker i baltländerna, Storbritannien, osv. För första produktionen gäller det att lösa det tekniska. Jag har ofta sett ursnygga plagg jag fått förfrågningar på, men där man den som ritat plagget helt bortsett från hur en produktion går till och plaggen kan antingen inte göras eller kostar bomben att göra. Ni, eller någon som representerar er och som förstått, behöver för en komplicerad jacka ha en intensiv dialog med fabriken. När ni klarat första rundan så kan ni gå vidare och lägga ut den i t.ex. Asien förutsatt att ni får upp mängderna. Osäkerhetsfaktorn är, när man skall ha 100 plagg, om materialet och tillbehören finns att få tag i för en så liten mängd som till 100 plagg - och det beror på vad ni valt för material och tillbehör. Det händer att små mängder blir dyra därför att för att göra den mängden man likafullt måste köpa in en viss minsta mängd tyg eller tillbehör.

T-tröjor: Finns många, men handlar återigen om antalet ni skall ha per design och totalt.

Du kan maila mig detaljerna så kan jag ge dig kommentarer om just dina plagg. [email protected]

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 10 av 12

2011-08-04, kl 20:39

lynxps

lynxps

Inlägg: 10

Hej!

Jag driver ett företag i Hong Kong som hjälper företag av olika storlek att göra bra inköp i Asien. Vi tar hand om allt från att söka rätt leverantörer och produkter till att säkerställa kvalitet och leveranser.
Vi kan hjälpa dig med att ta fram produkter och ordna med alla praktiska detaljer så att du får rätt varor levererade till dig utan onödigt krångel.

Hör av dig till mig för vidare diskussion, [email protected].

Vänliga hälsningar
Thomas Persson

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Sida 1 av 2

1 2