Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum ABC för dig som vill starta eget

Logotypen- liten men betydelsefull detalj

Inlägg 1 av 1

2017-05-11, kl 12:27

tobiasswede

tobiasswede

Inlägg: 1

Logotypen- liten men betydelsefull detalj

LOGOTYPEN ÄR DIN IDENTITET OCH GER DINA KUNDER ETT FÖRSTA INTRYCK

Nämn ordet “logotype” och ett antal bilder poppar upp i ditt minne, t ex populära Adidas tre ränder, de gyllene bågarna i McDonalds, Coca-Colas ljusa röda kursiva typsnitt. Dessa logotyper har definitivt lämnat ett bestående intryck hos kunderna.

Som småföretagare kanske du inte tänker mycket på vikten av att ha en bra logotype.

Du ser förmodligen loggan som ett av många “måsten” när du utformar ditt marknadsföringsmaterial. Risken är därför stor att du bortser från en liten men oerhört viktig detalj när du vill bygga upp din identitet.

Vill du bygga upp en långsiktig verksamhet instämmer du förmodligen i att en unik logotyp och varumärkesdesign är ett måste för att nå framgång på marknaden.

En visuell symbol

En logotype är bland det första som du förknippar med ett företag eller ett varumärke. Varumärket är vad som skiljer ut dig från alla andra, det skapar en unik identifierare hos dina kunder. Företaget är den organisation som tillverkar och marknadsför produkten. De kan ibland överlappa varandra, både medvetet och omedvetet, det väsentliga är att du har en igenkänningsfaktor på marknaden, dvs att dina kunder kan sammankoppla ditt varumärke med dina produkter.

Logotypen blir då en viktig del del av din företagsidentitet. Den blir symbolen som människor kommer ihåg och intimt förknippar med ditt varumärke. En bra logotype kan förmedla ditt företags syfte och värderingar, den inger också en känsla av förtroende för dina kunder, vilket ökar chanserna att dina kunder kommer köpa från just ditt företag.

Nyckeln till din marknadsföring


Ett av dom viktigare inslagen när du marknadsför ditt varumärke är företagsnamnet, men också din logga.

Som en visuell representation för ditt företag visas din logga nästan överallt, på era skyltar, brevpapper, marknadsföringsmaterial, webbsidor, fastigheter och annonser. Och den är det mest synliga inslaget i ditt företag, det är din logga som ger allmänheten det första intrycket av ditt företag.

En företagslogga är mycket lättare att komma ihåg än ett namn. Kombinationen av ett dynamiskt företagsnamn och en illustrativ samt unik logga skapar förutsättningarna för att bygga en framgångsrik identitet vilket i slutändan ger ett blomstrande företag.

Nu när vi vet betydelsen av logotyper för att marknadsföra ditt företag, är frågan, vem överlåter du det till? Det finns många bolag som gör företagsloggor av skiftande kvaliteter, men det viktiga är att du får någon som förstår dina behov, vad du vill kommunicera och i vilka kanaler så att loggan är anpassad till just dina behov.

Så ett tips från mig är att välj rätt leverantör när du ska göra en logga, det finns många professionella bolag som gör bra loggor från 3000 kr och uppåt. Mvh Tobias

Svara Svara med citat