Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Utlandsetablering

Om att skaffa företag utomlands

Inlägg 1 av 9

2017-05-06, kl 10:19

PeterK

PeterK

Inlägg: 393

Om att skaffa företag utomlands

Hej
Ofta på detta forum ser vi inlägg om att starta företag utomlands. Ofta ett dåligt förslag - notera:
  1. Om verksamheten skall bedrivas i annat land kan det vara bra att ha företag i detta land men se till att du fattat alla regler och gör ett optimalt upplägg

  1. Att skapa ett motsvarande AB utomlands innebär att du, som bor i Sverige, antingen tar ut en lön du betalar skatt för i Sverige (byråkratiskt krångel med att ordna det här med arbetsgivaravgifter mm, eller att du tar ut vinst ur företaget vilket bara kan göras en gång per år i samband med bokslut).
  2. Vanligtvis vansinne att starta företag utomlands för att "minska skatten" eftersom nyföretagare i 80% av fallen inte lyckas så bra med sitt nystartade företag som man tänkt sig - och då kostar avvecklingen dessutom en del - i vissa fall betydligt mer än vad startkostnaden var
  3. Att t.ex. lämna in en deklaration för sent i ett företag utomlands kan i utlandet i många fall kosta straffavgifter - jag har sett motsvarande 50.000 kronor inom EU.
  4. Svenska skattemyndigheten kan ha åsikter om att du bedriver svensk verksamhet och tvingas betala skatt i Sverige i alla fall
  5. Eller du skapar en filial i Sverige till utländskt företag - kan fungera rent praktiskt men då skall du skattedeklarera och i princip betala skatt i både Sverige och det EU-land där företaget finns registrerat
  6. Och så vidare


Så normalt: Starta ett svensk företag först och när den fungerar bra så kan du börja fundera på andra lösningar.

Peter K

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 9

2017-05-07, kl 07:44

AHBconsultancy

AHBconsultancy

Inlägg: 9

Skulle säga handlar extremt mycket vad för typ av verksamhet man har, online verksamhet av olika slag möjligt sätta upp billigare utomlands och faktiskt möjligt skatteplanera långsiktigt med.

Men som alla företag finns det så klart alltid risk saker går dåligt, sedan vissa är ute efter slippa bokföring och extra administrativt skit inte just slippa skatten. Även om beroende typ av verksamhet som bedrivs med om möjligt juridiskt.

Sedan kan man välja fysiskt flytta utomlands till solen och värmen, leva billigare och driva sitt företag skattefritt eller extrem låg skatt, mer vanligt för yngre personer.

Skattekonsult i UAE / Dubai samt Malta, vi hjälper er öppna bolag utomlands samt lagstiftning inom EU / Sverige.

www.facebook.com/AHBConsulting/
www.ahbconsultancy.com

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 9

2017-05-07, kl 10:11

PeterK

PeterK

Inlägg: 393

Visst AHBconsultancy.
Men samtidigt kvarstår det jag är ute efter: Först skall man få till en fungerande affärsidé innan man börjar försöka spara skatt på inkomster man kanske aldrig får. Vi drev en fabrik i Indien under 5 års tid och kontaktades av massor med nystartare från både Sverige och andra länder och det man kan säga är: 90% av de som skulle starta eget saknade antingen förståelse för komplexiteten i det som de företog sig eller så hade man inte en genomtänkt affärsplan eller båda dessa. Då skall man inte fundera på att för en svensk verksamhet starta företag utomlands för det blir bara att man fastnar i en massa kostnader och kan också i vissa fall kosta en hel del att avveckla - en onödig kostnad för en verksamhet som aldrig tog fart.

Att flytta utomlands är en helt annan femma. Och att efter det att man drivit sitt företag i ett eller ett par år med framgång vilja se över upplägget är också en helt annan sak.

Peter K

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 9

2017-05-08, kl 12:07

AHBconsultancy

AHBconsultancy

Inlägg: 9

Visst har sett väldig många dåliga företag och affärsplaner, men oavsett är dom lika dåliga oavsett vilket land man sätter dom i. Även om det kan bli onödigt dyrt och krångligt sätta upp utomlands från början kan det även bli billigare med i vissa fall.

Sverige är inte precis företagsvänlig ställe ens, höga skatter och dyrt administrativt. Är många i Sverige som drar in vissa tusbelappar i månaden extra men oavsett aldrig lönsamt starta företag för det behöva hantera bokföring och liknande.

Skattekonsult i UAE / Dubai samt Malta, vi hjälper er öppna bolag utomlands samt lagstiftning inom EU / Sverige.

www.facebook.com/AHBConsulting/
www.ahbconsultancy.com

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 9

2017-05-08, kl 20:17

PeterK

PeterK

Inlägg: 393

Bokföring:
Företag måste ha bokföring - med bara några få undantag:
-Vissa företag i vissa skatteparadis. Men då får man INTE ha filial i Sverige och är inte tillåten att bedriva verksamhet i Sverige - om man inte har dotterbolag som ju då, i princip, skattas som alla andra(med undantag av att vissa vinstsummor kan föras utomlands och skattas då där enligt det landets regler - men då får man ju i alla fall betala skatt på vinstuttag och lön om man bor i Sverige).
-Finns några former av företag jag känner till inom EU, typ enskild firma, där man betalar en skatt man kommer överens om med det landets lokala skattemyndighet baserat på en beräknad omsättning och vinst - sedan behöver man inte ha vanlig bokföring. Men vad jag vet finns även här begränsningar att agera i Sverige som är större än för motsvarande AB.

Det är oftare lättare att starta än stänga företag utomlands. Plus att det är lätt att starta dessa företag och börja driva verksamhet men där man plötsligt kan få krav från Skatteverket - och om de upptäcker detta efter t.ex. 7 år kan man få skatt, straffavgifter och räntor för 7 år.... Så man skall vara 100% klar över vad man gör och när det passar. Även företag med Skatterådgivare kan drabbas av detta - och nystartare utan Skatterådgivning kan det gå riktigt illa för. Så innan man startar utomlands - Ta reda på allt och gör det bara när det finns ett bra och lagligt upplägg.

Peter K

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 6 av 9

2017-05-09, kl 07:32

AHBconsultancy

AHBconsultancy

Inlägg: 9

Även vissa Frizoner i UAE med service / consult licens kräver ingen bokföring eller redovisning, många länder kräver även begränsad redovisning med väldigt grundläggande balans sheet endast etc.

Även fördel med filial är filial har inga aktier utan helt under moderbolaget så kan vara fördel i vissa fall.

Sedan har du ju LLP / LLC bolag som inte har aktier alls där allt beskattas där partner bor. Alltså ingen bolagsskatt alls. Så med olika bolag och uppsättningar och utnyttja dubbelbeskattningsavtal på rätt sätt går det nästan alltid bygga skattefri lösning. Även CFC lagstiftning i Sverige går undvika.

Även om inte går undvika verksamhet får någon typ av fast driftställe om finns fysiska personer i Sverige går den verksamhet drivas i helt separat bolag på uppdrag av utländskt bolag där svenska bolag i princip bara får begränsad provision för sitt jobb. Men krävs så klart utländska bolaget faktiskt har styrelse och VD etc utomlands då. Transfer price regler gäller normalt bara närstående bolag eller i koncern strukturer.

Vissa vill inte ta in någon vinst till Sverige utan vill lagra i framtiden utan håller pengarna i trust eller foundation. Med helt korrekt uppsatt kan även en trust / foundation äga semesterbostad utomlands. Även om Sverige inte accepterar trust lagar spelar det mindre roll så länge trust inte kommer användas i Sverige och bolag som trust äger utomlands accepterad trust lagar. Även om föredrar foundation när gäller folk med svensk koppling.

Sedan måste det så klart finnas viss lönsamhet sätta upp allt med, driftkostnad får ju inte överstiga skatt. Och så klart vissa fysiska verksamheter i Sverige fåtal möjlighet skatteplanera lagligt. Enda är då betala 22% bolagsskatt sedan lagra pengar utomlands för framtiden.

Men jag sett väldigt många som startat och vill starta Seyschellerna bolag, även om minskat sista år. Även om aldrig varit lagligt på sätt flesta använde sitt bolag fungerade det då sekretess fortfarande fanns och ingen AEOI.

Dom klienter idag som vill dölja sina konton fortfarande och slippa AEOI krävs man fixar extra medborgarskap för även om rätt billigt. Billigast är ändå sätts upp Frizone bolag och skaffa Investor Residency i UAE så blir det ingen AEOI rapportering.

Dom som vill kunna flytta stora summor pengar och dölja skapar licenserade finansbolag / försäkringbolag / egna investment fonder etc.


Även om extrem hårda regleringar och lagar idag inom KYC / AML och med DAC2 / AEOI-CRS finns det fortfarande del loopholes. Läser antal tusentals sidor regleringar / uppdateringar / notiser från olika länders centralbank som går ut till bankerna som kommer årligen.

Min analys av det är blir dyrt skatteplanera för vanlig folk men resultat istället folk kommer flytta mer fysiskt från länder med hög skatt när inte möjligt ens gömma pengar smidig längre.

Får väldigt mycket förfrågningar fortfarande var / hur man kan stoppa sina pengar för slippa AEOI.

Men oavsett varje person måste ta eget beslut på vilken nivå dom vill göra, om dom vill köra allt vitt eller gå till gråzon eller i värsta fall passera gräns. Som allt i livet handlar det i slutändan risk vs vinst.

Sedan är det aldrig fel göra en analys innan var som är bäst starta företag med bästa förutsättningar och smidighet göra förändringar i framtiden. Gör man saker rätt från början mindre risk för extra granskningar i efterhand med än när man sedan försöker fixa och runda saker.

Sedan finns det många som aldrig borde startat bolag alls, oavsett land. Och ska man starta utomlands bör man fortfarande ha en plan hur och varför.

Skattekonsult i UAE / Dubai samt Malta, vi hjälper er öppna bolag utomlands samt lagstiftning inom EU / Sverige.

www.facebook.com/AHBConsulting/
www.ahbconsultancy.com

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 7 av 9

2017-05-09, kl 21:38

PeterK

PeterK

Inlägg: 393

Du, AHBconsultancy, pratar om olagligheter - och det är olagligt att propagera för dessa.

Sedan är folk med STORA pengar i princip inte närvarande bland detta forums deltagare och läsare.

Sverige skapar nya avtal hela tiden med så kallade skatteparadis - dvs man skall räkna med att fakta kommer fram. Och Skatteverket kommer garanterat att jaga folk, om de börjar tjäna pengar och enligt Skatteverket gör fel. Att vara naiv och tro på denna typ av råd som du ger kan stå en dyrt - då hjälper det inte med att någon har påstått att det var rätt. Dessutom kommer långivare, t.ex. banker, och vissa möjliga kunder och/eller leverantörer dra örona åt sig om man inte kan visa upp ett företag som man inte kan ta en kreditupplysning på.

Peter K

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 8 av 9

2017-05-10, kl 06:15

AHBconsultancy

AHBconsultancy

Inlägg: 9

Jag pratar inte om olagligheter utan utnyttja alla lagar och avtal gör det möjligt ändå sätta upp lösningar som håller juridiskt. Sedan sa jag hur läget ser ut idag med alla nya lagar och regler.

Så klart det fortfarande finns folk som dölja sina pengar dom har kvar på sina utländska konton efter AEOI nu kommit. Och ändå inte olagligt berätta hur man kan komma runt lagen, även bankerna hjälper sina bättre kunder med detta.

Sedan bor jag inte i Sverige eller inte ens EU ändå, även om Sverige vill få igenom lag där skattejurister måste informera SKV om alla upplägg dom informerat sina klienter som lösning. Slutar bara ingen använder några svenska i Sverige.

Sedan rekommenderar jag flesta flytta ifrån Sverige för blir mycket billigare än komplexa lösningar i Sverige. Med 0-15% får man långt ut mer pengar att leva på samt man kan få sol o värme till lägre levnadskostnad.

Sedan inte glömma alla som vill sälja sitt bolag skattefritt, många äldre vid pension ålder som vill sälja skattefritt och bo utomlands.

Sverige har redan avtal i princip hela världen, länder som Pakistan etc även skrivit under avtal om utbyte.

Så blivit stor uppstädning,men åt andra sidan betydligt bättre marknad som skattekonsult samt betydligt vettigare ta seriösa råd istället då man idag inte kan öppna ett Seychellerna bolag för 400$ om året och tro det ska funka. Även om finns sådana personer fortfarande även om dom brukar ändra sig när man säger det är mer än korkat.

Även lika korkat av EU tror folk frivilligt kommer betala skatt ändå, folk kommer bara få motivering ta sin röv och flytta när det nu krävs i all större utsträcknig.

När gäller banker är det inga problem med LC eller övriga bankgaranti etc så länge du kan visa vettig dokumentation. Även rena offshore bolag kan få det från banker.

Skattekonsult i UAE / Dubai samt Malta, vi hjälper er öppna bolag utomlands samt lagstiftning inom EU / Sverige.

www.facebook.com/AHBConsulting/
www.ahbconsultancy.com

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 9 av 9

2017-05-10, kl 08:04

PeterK

PeterK

Inlägg: 393

AHBconsultancy - föreslår att vi avslutar denna dialog mellan oss nu. Det är min och inte din tråd som jag och inte du startade. Och fortfarande gäller att den som vill driva ett litet företag i Sverige inte har någon nytta av det du erbjuder. Skall man bedriva verksamhet i Sverige, t.ex. en butik, skall man importera något, osv så kommer det krävas en svensk företagsnärvaro i någon form. Om affärerna är stora och handlar om annat så finns det flera ställen att flytta till. Men det jag skrev om i mitt första inlägg handlar om att varna nystartare för att starta företag utomlands för att minska skatt på pengar man kanske aldrig kommer att tjäna. Sedan skall alla veta att om man inte betalar skatt så bygger man inte heller upp en inkomstbas hos skatteverket som ger vettig pension när man skall pensioneras. Och för att få full pension i Sverige måste man ha bott minst 40 år i landet när man pensioneras - och helst ha skattat i lika många år. Man kan ta privata pensionsförsäkringar men i en turbulent världsekonomi vet man inte vad dessa kommer vara värda den dag det man skall pensionera sig. Och när man skriver sig utomlands mister man x antal rättigheter i Sverige - även om man är svensk medborgare. Och enligt svensk skattelagstiftning får man inte anses ha nära anknytning till Sverige för att få skattefrihet i Sverige. T.ex. får man inte äga en fastighet. Och om man inte anses bo i Sverige får man dessutom inte behålla sin vinst för köp av ny fastighet om och när man säljer sin fastighet. För 99% av läsarna av detta forum är utlandsetablering inget alternativ som är vettigt.

Peter K

Inläggets betyg
Svara Svara med citat