Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Bokföring, Ekonomi & Skatter

Skattefördelar

Inlägg 1 av 2

2017-02-11, kl 13:48

SUMOSELMA

SUMOSELMA

Inlägg: 2

Skattefördelar

Hej. Hoppas allt är bra.


Säg att jag ska starta t.ex. ett försäljningsföretag i Malta el Bulgarien där bolagsskatten är låg. Vi sitter alltså utomlands och säljer till företag och privatpersoner i Sverige. Det vill säga vi vänder oss till den svenska marknaden och all inkomst som vi får in är från Sverige. Påverkar detta bolagsskatten,inkomstskatten eller något annat? Vi kommer inte ha någon verksamhet/lager/kontor/anställda i sverige. Utan verksamheten bedrivs utomlands och även vi är bosatta permanent utomlands.
Så helt enkelt, får vi alla skattefördelar av att bo utomlands eller kommer sveriges skatter att blanda sig in då vi vänder oss till den svenska marknaden. Det kanske inte är så farligt ändå...

Tacksam för svar och idér
//Vänliga hälsningar

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 2

2017-02-25, kl 13:25

PeterK

PeterK

Inlägg: 380

Svar UPA: Beror lite på. Om du bor i landet där företaget är registrerat och varorna skickas därifrån och om betalningen sker till bankkonto (motsvarande) i samma land som företaget är registrerat - då skall det normalt inte vara något problem. Beror lite också på produkt du har (om det finns specialregler för dem - som för exempelvis matvaror). Men om det är "vanliga och enkla produkter" så ser det ut att isåfall fungera.

Om kunderna betalar i Sverige till svenskt konto ändras dock allt.

Peter K

Inläggets betyg
Svara Svara med citat