Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Finansiering & Riskkapital

Söker investerare..

Inlägg 1 av 3

2011-03-12, kl 19:26

pengargalen

pengargalen

Inlägg: 3

Söker investerare..

Jag söker någon som kan tänkas investera 1 500 000 sek eller mindre till en hyresfastighet som jag tänkte köpa..Jag kan lämna tillbaka hela lånet inom 5 år plus 20-30 % på lånet  som ränta.Hyresfastigheten kan stå  som säkerhet för lånet tills hela lånebeloppet är betald..Om någon har intresse, snälla hör av er.Tack 

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 3

2011-03-14, kl 19:43

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Om du vill ha investerare är 5 års period helt OK. Summan är helt OK. Men risken är ju stor - hur stor vet jag inte utan att veta ALLT om objektet och om dig. Men investerare är inte banker. Investerare vill ha tillbaka minst 3 ggr slantarna för en 5-årsperiod. Inte 30%, utan 300%. Nu vet jag inte om du talar om 30% per år eller totalt men är det 30% totalt så finns det bättre ställen att sätta pengarna. En investerare skulle hällre se: Du har köpt in en markbit, plus skaffat bygglov för hyreshus. Investeraren bekostar hyreshusbygget. Och 3 år efter att man hyrt ut lägenheterna säljer man det hela och får ut slantarna, Men för att få 3 ggr pengarna måste objektet innehålla vissa unika parametrar som gör att man kan få en bra utväxling på investeringen.

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 3

2011-03-16, kl 08:50

pengargalen

pengargalen

Inlägg: 3

Hej,Hyresfastigheten ligger ca 20 mil från Göteborg, vid en sjö.10 lgh. Alla uthyrda.  Ganska låga driftkostnader i.o.m att några av hyresgäster tar hand om små reparation, gräsklippning, städning för små pengar.Jag skulle kunna tänka mig även att man säljer den inom ca 3 år och delar pengarna.// Om mig; (30 år) arbetar idag med cash flow  hantering och är annars supply chain manager på ett medelföretag som har 4 fabriker, 250 anställda.Innan dess bodde några år i Turkiet och hade eget fastighetsbolag som sålde lägenheter till utländska investerare .Där arbetade jag också med det som du nämner  i ditt svar; jag hittade mark från bönder, hittade investerrarna- sålde lägenheter från off plan (från ritningar) .; Jag är öppen för många förslag och har många egna ideer. Så om du är intresserad så kan vi nog omsätta din investering många gånger om. :)

Inläggets betyg
Svara Svara med citat