Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Affärsidéer

Starta ett utbytesstudent företag - frågor

Inlägg 1 av 3

2010-12-05, kl 10:10

Wiland

Wiland

Inlägg: 12

Starta ett utbytesstudent företag - frågor

Hej! Jag funderar på att starta ett utbytesstudent företag likt www.sts.se, men jag skulle försöka fixa det lite billigare, och bättre såklart. Men jag har lite frågor.

1. Vilka ska man kontakta för att kunna fixa de resorna?
2. Vilka företag ska man kontakta?
3. Behövs nån startkapital?
4. Är det en bra idé? Det är ju många ungdomar som vill vara utbytesstudent.

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 3

2010-12-06, kl 00:19

eliasn

eliasn

Inlägg: 48

Detta känns som en jäkligt kul business men du kommer också få mkt att göra dock som med allt annat. Men resor är kul! 
Antar att du måste kontakta skolor, flybolag, ambassader och säkert många fler. Kapital lär säkerligen behöva också till allt möjligt. Detta känns som ett roligt men stort projekt.
Men lycka till!Berätta gärna hur det går :)

Med vänliga hälsningar

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 3

2010-12-07, kl 03:09

sca

sca

Inlägg: 11

 Kan endast hålla med föregående talare men vill gärna belysa lite infallsvinklar när det handlar om resor.

1. Se till att ha avtal - på allt!!! Du måste lägga ner tid/energi/pengar på att få in de avtal du behöver. Du måste veta vad som gäller i det land du tänker ha din verksamhet. Det går inte att se till hur det är i Sverige utan måste ta hänsyn till att varje land har sina lagar och regler. Dels när det gäller det ekonomiska och även när det gäller det juridiska. Vilka länder tänkte du ha verksamhet i? Vad gäller med försäkringar? Skall du vara återförsäljare till flygresor eller tänkte du sälja ut den biten till en arrangör? I så fall lär du behöva avtal hos IATA som styr flygsektorn. Det krävs mycket Reserch helt enkelt innan du vet var du ska ha verksamhet.

2. Kontakta myndigheter och ambassader. De kan hjälpa dig med ovanstående men även ge dig information om visum etc, som alltid behövs när det gäller personer som på något sätt ska bedriva studier/verksamhet i annat land. Likaså skall du även kontakta lokala myndigheter för vad som krävs att du skall få bedriva verksamheten.

3. Var lite ful:) Men aldrig oärlig, det tjänar ingen på. Ring upp något bolag t.ex. STS och säg att du är intresserad som utbytesstudent. De kommer garanterat skicka hem kataloger, instruktioner, anmälningar etc. Där får du väldigt mycket, men gratis. När du sedan fått hem all lunta papper de skickar till dig så lusläs allt det finstilta! Där hittar du många svar på dina frågor!

4. Vilka företag du ska kontakta utöver det som nämnts är att kontakta organisationer, försäkringsbolag, banker etc. (Think outside the box) Alla tänkbara samarbetsparnters är alltid bra. Organisationer likt Ecpat - mot barnpornografi - behöver jag säga mer? Det finns alltid folk därute som vill luras och sko sig på andra, och när det gäller just den frågan att det handlar om utbytesstudenter kan det vara EXTRA klokt att ta hjälp av dom så du vet hur du ska agera för att omöjliggöra det för pedofiler att utnyttja din verksamhet. Försök ta hjälp av försäkringsbolag - sälj försäkringar!!! Försök sedermera ta hjälp av banker för att erbjuda avbetalning - Är ofta rätt så lönsamt för dig. Du slipper risken, får bra betalt och du slipper jobba för pengarna efter det att kunden har köpt dina tjänster.

Med allt som skrivits ovan - JAAAA du lär behöva startkapital:) Se till att göra en riktigt bra affärsidé (Banker gillar affärsidéer som är bra strukturerade) och hitta alla möjliga vägar till ett möjligt startkapital men vänta med det tills du har så många avtal som möjligt i hand. Dels för att kunna visa upp för banken att du är seriös, du har redan lagt ner tid på att få det att fungera från scratch och dels för att de vet vad du går för.

Sist men inte minst...KLART det är en bra affärsidé. Så länge du verkligen tror på dig själv, och sätter dig centrum så du vet med dig att du kommer lyckas! Tappar du fokus är du på väg utför. Sätt dig vid ett bord, köksbord helst. Där sitter du bra med bra ställning för att kunna göra den största mind-mappen du någonsin gjort:) Tips: Köp en rulle papper. Vilket papper som lämpar sig bäst för dig vet jag inte men ett hett tips är att köpa en skyddsrulle för målarfärg som målare har när de målar om inneväggar eller tapetserar. Finns i fackhandel typ Coop-bygg, eller vanliga målerifirmor!

När du införskaffat den, rullar du upp den, lämpligen på ett bord eller varför inte på golvet? Gör något anmärkningsvärt och kul. Varför satt man på dagis i en ring på golvet? Mysigt, inspirerande och roligt! Därför gör du som man gjorde förr och gör en mind-map. Med företaget i centrum och därefter ritar du upp allt tänkbart som har med företaget att göra. När du är klar...Strukturera upp det i ordningen Vad kan göras innan startkapital finns och Vad måste du vänta med tills startkapital finns.

När Du anser dig, för stunden färdig med mind-mapen rullar du ihop den och sparar den, under hela företagets livstid. Den kommer behövas i framtiden för utveckling av ditt företag! Samtidigt som den kommer vara ett minne under resten av ditt liv!

Med vänlig hälsning

Carl-Jonas
Entreprenörsbloggare och inspiratör
http://www.carljonas.se

Inläggets betyg
Svara Svara med citat