Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem

Sida 3 av 3

1 2 3
Forum Finansiering & Riskkapital

risk kapital sökes till sportbutik

Inlägg 21 av 27

2008-06-14, kl 17:48

username

Torbjörn
Olsson

Inlägg: 35

Jag vill ha kontakt med personer som kan tänkas investera i projektet och hur får man tag i dessa personer om man inte,
vet det?

Jag har kontakter i där jag bor som har pengar men en del har,
investerat i andra branscher och har inte råd för tillfället att gå,
in i detta projekt.

Jag jagar hela tiden personer som kan vara intreserad att investera och tjäna gods pengar på detta projekt.

Hälsningar

Torbjörn Olsson

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 22 av 27

2008-06-15, kl 05:47

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Torbjörn
Ett sista inlägg från mig på denna tråd (om jag inte blir så provocerad att jag "måste svara"). Du har som jag sa, "fel attityd".

1. Ett inlägg på starta eget där de flesta saknar pengar - de själva behöver pengar till sina egna projekt ... är inte optimalt. Men visst finns det kanaler till investerare även här.
2. Du "erbjuder" helt ointresanta saker som att folk skall ge dig lån. Lån tar man från banken eller släktingar o vänner. Okända lånar INTE ut till dina projekt.
3. Du talar om bankgaranti. Men vem vill riskera sina pengar utan inflytande.
4. Du vänder dig uppenbart till "vanligt folk" men de köper aktier på börsen, de ger sig inte in i riskfyllda projekt även om det finns teoretiskt möjliga pengar att tjäna. Pengarna finns hos proffesionella investerare - inte vanligt folk.
5. Ditt tal om lån och ställa bankgaranti är ointresant för profesionella investerare. De vill ha riktiga investeringserbjudanden.
6. Du skriver gång på gång att du har ett intressant investringsobjekt i ditt projekt. Men när jag t.ex. berättar i tråden att jag kan ordna finansiering till bra projekt . men från utlandet, så renderar det inte i ett E-mail från dig med en projektrapport. Utan du tjatar om och om igen samma sak om att du har ett bra investeringsobjekt utan att komma vidare men du varken kontaktar, ger mer konkreta förslag eller agerar på annat sätt utan du går hela tiden tillbaka till ruta ett och tjatar om och om igen att du har ett bra objekt ...
7. Vill man ha investerare och inte sitter på en guldgruva alla känner till så måste man själv JAGA investeringsmöjligheterna - inte tro att investerarna skall jaga dig.
8. Din oförmåga att ta nästa steg antyder att du kanske inte är kapabel att hantera ditt eget projekt på ett bra sätt också. För är du INTE professionell själv så att du inte ens klarar av att ge ett bra förslag till riktiga investerare hur kan du då hantera en investerares pengar på ett bra sätt?

Per

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 23 av 27

2008-06-15, kl 06:31

username

Torbjörn
Olsson

Inlägg: 35

Jag lägger inte ut hela konceptet och budget för hur mycket pengar man kan tjäna på detta forum och namnet på varumärket för då är man dum. Jag ger förslag på projektet på personens email adress eller personlig träff för en diskussion.Om du vill ha ett projekt rapport får du skriva under att du inte skickar vidare till andra personer.

Jag vänder till personer som kan vara intresserade att bli delägare och eller på annat vis äga en del av bolaget och det betyder inte att jag vänder till bara privatpersoner.


Mvh

Torbjörn Olsson

 

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 24 av 27

2008-06-15, kl 07:39

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Bara kort kort
1. Jag har redan på starta eget gett länken till Non disclosure and Non circumvent och sagt att jag följer den. Så det ör klarts edan länge.
2. Jag är inte investerare utan konsult så efter att ha sett måste jag kunna ...

Hade du varit seriös hade du E-mailat mig för länge sedan.

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 25 av 27

2008-06-15, kl 08:45

username

Daniel
Johansson

Inlägg: 274

Ingen begär att du skall avslöja hela konceptet på ett öppet forum, men du måste förstå att potentiella riskkapitalister vill få en hyffsat övertygand känsla om att detta kan vara något för dom. Att du brinner för idén är inget konstigt, det gör alla som har "kommit på DET...". Tyvärr så visar ofta verkligheten att så inte är fallet.

Eftersom du ständigt återkommer bl.a. här med krav på ytterliggare kapital så drar man öronen åt sig och undrar varför du under så lång tid inte fått napp. (?)

Tänk om efter den kritik du fått istället för att försvara dig, så skall du se att du snart får napp. Du måste sälja in dig!

DU måste synas och skilja dig från mängden. Tyvärr gör de flesta så som du gör och man ser inte potentialen varken i projektet eller i dig som person.

// Daniel Johansson //
DEJI Quality Consulting //
Kvalitetsteknik - Produktionsteknik - Administration

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 26 av 27

2008-06-15, kl 15:03

username

Torbjörn
Olsson

Inlägg: 35

Jag tror att dom flesta är lite osäkra på att varumärket är nytt och okänt i Norden och det kan vara det som spelar in men det,
finns stor potitential i detta varumärke eftersom de flesta sportkläder görs i Asien.

Jag själv är en gammal cyklist som ar bott utomlands i 5 år och har sysslat med handel som sportkläder ca 10 år som grossist,
för svenska klubbar och gemene man.

Potentialen i detta projekt kan bli lika stora som Stadium i antal butiker och en budget på ca 2 miljarder om man har ca 80-90 butiker i Norden och det finns planer en utbyggnad till andra länder som Belgien,Holland,Luxemburg,Danmark,Norge.

Torbjörn Olsson
076/2753998
[email protected]

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 27 av 27

2008-06-15, kl 15:10

username

Torbjörn
Olsson

Inlägg: 35

Jag kan skicka en budget för en butik och lite info om varumärket och en presentation till dig.

Vad har du för mail adress?

Torbjörn Olsson
[email protected]

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Sida 3 av 3

1 2 3