4 tips för att skydda ditt företagsnamn på webben

Textstorlek

Skriv ut

4 tips för att skydda ditt företagsnamn på webben

Tips & Råd

Drömmer du om att starta eget företag? Då bör du så snart som möjligt registrera ditt företagsnamn hos Bolagsverket och som ett domännamn. Idag är det en självklarhet för företag att finnas på webben, därför är det minst lika viktigt att du skyddar ditt företagsnamn online genom att registrera det som ett domännamn.

4 viktiga punkter att tänka på när du registrerar företagets domännamn

1. Låt domännamnet överensstämma med ditt företagsnamn
Det gör det lättare att hitta ditt företag på webben och kan också vara till din fördel om någon annan av någon anledning skulle påstå sig ha mer rätt till domännamnet än du.

2. Registrera domännamnet först, företagsnamnet sen
Det sätter dig i en enklare sits då du slipper riskera att stå utan ett domännamn som överensstämmer med ditt företagsnamn. Du slipper också onödiga kostnader för att byta företagsnamn om det visar sig att domännamnet är upptaget och du vill att namnen överensstämmer.

3. Vänta inte för länge
I princip vem som helst kan när som helst registrera ett ledigt domännamn. Det innebär att det domännamn du önskar kan bli upptaget från den ena stunden till den andra. Se därför till att registrera och skydda ditt domännamn så fort som möjligt.

Se upp för domänbedragare! Det händer att oseriösa typer övervakar företagsnamn som registreras hos Bolagsverket för att sedan - innan du själv hunnit göra det - registrera överensstämmande domännamn under populära toppdomäner som t ex .SE och .NU. Därefter erbjuds du att få köpa domännamnet till ett ofta alldeles för högt pris.

4. Komplettera med fler toppdomäner och felstavningar
För att minska risken att någon annan registrerar ett domännamn som liknar ditt kan du komplettera ditt domännamn med till exempel fler toppdomäner (t ex populära .SE och .NU) samt vanliga felskrivningar och stavfel. Det gör också att eventuella felskrivningar av domännamnet kan ledas till ditt företags hemsida.

Tips! Driver du företag i Sverige är toppdomänen .se det självklara valet för företagets domännamn. .nu är ett bra komplement till .se och driver du ett internationellt företag rekommenderas även .com.

Skydda ditt företagsnamn på webben redan idag, köp ditt domännamn hos Loopia[, Sveriges största domänleverantör.


Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord