4 tips som skyddar ditt företagsnamn på nätet

Textstorlek

Skriv ut

4 tips som skyddar ditt företagsnamn på nätet

Näringsliv

Funderar du på att starta företag? Ett av de allra första stegen i uppstartsprocessen är att skydda ditt företagsnamn genom att registrera det hos Bolagsverket. Eftersom det idag är en självklarhet för företagare att finnas på nätet är det minst lika viktigt att du skyddar ditt företagsnamn även online. Det gör du genom att registrera det som ett domännamn.

Nedan följer fyra tips att ha i åtanke när du registrerar ditt företags domännamn.

1. Snabba på
Vem som helst kan snabbt och smidigt registrera ett ledigt domännamn. Därför kan det domännamn du önskar bli upptaget från den ena stunden till den andra. Se därför till att registrera och skydda ditt domännamn så fort som möjligt.

2. Låt namnen överensstämma
För att göra det lättare att hitta ditt företag på nätet är det en bra idé att låta ditt domännamn överensstämma med ditt företagsnamn. Att namnen liknar varandra kan också vara till din fördel ifall någon skulle påstå sig ha mer rätt till ditt domännamn än dig och vill genomgå en så kallad tvistlösning.

3. Lägg till flera liknande domännamn
För att minska risken att någon annan registrerar ett domännamn som liknar ditt kan du komplettera ditt domännamn med exempelvis olika toppdomäner (t ex .se, .com och .nu) eller vanliga felskrivningar och stavfel. Det gör också att mer trafik leds till din sajt.

4. Se upp för bluffmakare
Domänbedrägerier förekommer allt oftare och en vanlig metod är att bedragaren håller koll på vilka företagsnamn som registreras för att sedan köpa på sig liknande domännamn innan företagaren själv hunnit göra det. Företagaren erbjuds sedan att köpa sitt domännamn av bedragaren, ofta till ett överpris. Var uppmärksam och vänd dig enbart till seriösa leverantörer av domäner. (Akta dig för de som sköter försäljningen via telefon, då det oftast är oseriösa aktörer).

Skydda ditt företagsnamn på nätet redan idag - Beställ ditt domännamn hos exempelvis Loopia som idag är Sveriges största webbhotell.
www.loopia.se/domannamn


Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord