Textstorlek

Skriv ut

80 miljoner kronor för att stärka invandrares företagande

Näringsliv

Regeringen kommer under 2015-2018 satsa 80 miljoner kronor på att öka företagandet bland invandrare. Satsningen är en del i regeringens arbete med att 350 000 fler människor ska ha ett jobb att gå till 2020.

- Sammanlagt drivs i dag cirka 85 000 företag av personer med utländsk bakgrund, och dessa företag sysselsätter över 250 000 människor. Att vi målmedvetet arbetar för att underlätta för fler invandrare att starta och växa som företagare är viktigt för att både inrikes och utrikes födda ska få ett jobb att gå till, säger Annie Lööf.

Satsningen som omfattar 20 miljoner kronor per år riktar sig till personer med utländsk bakgrund som är på väg att bli företagare eller befinner sig i den allra tidigaste fasen. Satsningen sker via IFS Rådgivning som är en del av Almis nyföretagarrådgivning.

- Genom historien har Sverige invandrare att tacka för företag som t.ex. Findus, Handelsbanken, Gröna lund och Securitas. Med bättre hjälp kring företagsrådgivning ökar vi möjligheterna för fler invandrare att kunna starta och växa som företagare, säger Annie Lööf.

Exempel på rådgivning som ingår i satsningen är bland annat bedömning av affärsidé, upprättande av affärsplan, hjälp med budget, företagsregistrering och låneansökan.

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord