Textstorlek

Skriv ut

Miljontals blanketter ersätts av praktisk e-tjänst för företagare

Lagar & Regler

Varje år lämnar företagare in 90 miljoner blanketter till olika myndigheter, vilket kostar tid och pengar för företag. Därför har regeringen satt igång ett arbete med att skapa "en dörr in", en e-tjänst på nätet där obligatoriska företagsuppgifter bara behöver lämnas en gång och till en plats. I dag har regeringen fattat beslut som möjliggör att tjänsten blir aktiv 1 april 2015.

- Det är orimligt att företagare tvingas lägga tid på att fylla i sammanlagt 90 miljoner blanketter till 70 olika myndigheter varje år. Efter flera års utvecklingsarbete kan jag i dag berätta att den 1 april 2015 sjösätter vi "en dörr in" som kommer att spara både tid och pengar för företag, säger Annie Lööf.

Regeringen ger Tillväxtverket och Bolagsverket i uppdrag att förvalta och driva e-tjänsten "en dörr in". Uppdraget möjliggör att tjänsten kan bli aktiv 1 april 2015. Myndighetskontakter är en stor källa till kostnader för företag. Om företagen var tvungna att vid varje myndighetskontakt återupprepa uppgifter som till exempel adress och organisationsnummer skulle det kosta företagen runt 2 miljarder varje år.

- Med fler och växande företag skapas förutsättningar för att minska arbetslösheten. Ett tillväxthinder som måste minska är onödigt regelkrångel som tar tid från produktiv verksamhet i företagen. "En dörr in" innebär att myndigheterna ska hämta uppgifter från varandra och inte från företagen, säger Annie Lööf.

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord