Motverka inbrott - 10 säkerhetstips till dig som ska starta eget

Textstorlek

Skriv ut

Motverka inbrott - 10 säkerhetstips till dig som ska starta eget

Lagar & Regler

Har du funderat på vad det skulle innebära om ditt företag drabbades av inbrott, skadegörelse eller brand? Vad är det värsta som kan hända din verksamhet och vad skulle det kosta?

Gör som 70 000 andra företagare i din situation: skydda din verksamhet och dina tillgångar redan från start med Sveriges mest valda säkerhetslösningar från Securitas Direct. Du kan bland annat välja inbrottslarm, brandskydd, live kameraövervakning och personskydd.

Genom att redan från början satsa på förebyggande åtgärder kan du minska risken att drabbas eller begränsa skadorna om det trots allt skulle inträffa. Securitas Direct Sverige jobbar med företags säkerhet varje dag och vill ge dig några snabba tips på vägen. För dig som vill veta mer, tveka inte att kontakta Securitas Direct, de har kostnadsfri rådgivning.

1. Byt lås om du tar över ett annat företags tidigare lokaler.

2. Vänta inte med att implementera säkerhetslösningar. Trygga upp företaget redan från start, även om du inte öppnat upp dina lokaler för verksamhet än.

3. Det finns tre olika skyddsklasser som beräknar inbrottsrisken för en verksamhet. Kontrollera vilken klass ditt företag tillhör och välj en säkerhetslösning med larm anpassat för detta.

4. Skaffa ett försäkringspaket som är anpassat efter din bransch. För vissa branscher har försäkringsbolagen krav på att verksamheten har ett larm uppkopplat till larmcentral, vilket ofta även ger rabatt på försäkringen.

5. Oavsett om din försäkring kräver det eller ej, rekommenderar vi dig att skaffa just ett larm uppkopplat till larmcentral. Då finns det alltid någon som håller koll på din verksamhet och kan skicka en väktare eller utföra någon annan i förväg överenskommen åtgärd om larmet går.

6. Förutom larm är certifierade säkerhetsdörrar, godkända lås och galler avskräckande för tjuven, då de gör att det tar längre tid att ta sig in.

7. Investera i kameraövervakning. Det är det bästa verktyget för att identifiera och förhindra brott. En kamera kan programmeras att reagera på olika händelser, exempelvis intrång, skadegörelse, överfall eller olyckshändelser. En filmsekvens ger dig, larmcentralen och polis snabb och exakt information. I dagsläget grips tjuven på bar gärning vid vart 4:e inbrott.

8. Skaffa ett pålitligt brandvarningssystem. En brandvarnare som enbart låter i lokalen är inte användbar om ingen är där och kan höra den. Med rökdetektorer uppkopplade till larmcentral kan däremot åtgärder snabbt vidtas om det skulle börja brinna.

9. Har du mark eller en tomt till din verksamhet bör du inhägna denna, då det minskar risken för inbrott, skadegörelse och anlagd brand.

10. Välj säkerhetslösningar som underlättar din vardag. Med Securitas Direct Sveriges app kan du till exempel styra dina kameror eller larma av och på i mobilen, var du än befinner dig.

https://www.securitasdirect.se/ kan du läsa mer om de företagslarm Securitas Direct Sverige erbjuder. Vill du bli guidad i ditt val kan du göra deras test för att ser vilken säkerhetslösning som passar ditt företag bäst.

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord