Säkerhetstips till dig som tagit över en lokal

Textstorlek

Skriv ut

Säkerhetstips till dig som tagit över en lokal

Näringsliv

Nästan vart fjärde företag har drabbats av inbrott under de senaste tre åren. Genom att redan från början satsa på förebyggande åtgärder kan du minska risken att drabbas eller begränsa skadorna om det trots allt skulle inträffa.

Byt lås och skaffa en säkerhetslösning
Har du startat ett företag och tagit över lokaler från en tidigare ägare? Många företagare börjar redan i uppstartsskedet med att byta lås, skaffa en säkerhetslösning och teckna en försäkring. Det är en viktig tidsperiod eftersom personal inte vistas regelbundet i lokalerna men inventarier, produkter och annat värdefullt fylls på efterhand och bör inte lämnas obevakat.

Om det redan finns ett larm i lokalen
De flesta företag väljer idag att skydda sin verksamhet med olika typer av säkerhetslösningar. När du tar över en lokal är sannolikheten ganska stor att det redan sitter ett larmsystem där. Undersök vad det är för typ av system och jämför detta med konkurrenterna på marknaden, för att avgöra vad som passar ditt företag bäst och vad som blir mest kostnadseffektivt.

Kostnadsfri rådgivning om säkerhet
Är du osäker på vad det är för typ av utrustning som redan sitter i lokalen eller vill ha tips och råd om vad som skulle passa bäst, kan du kontakta Securitas Direct. De har kostnadsfri rådgivning – bara ett telefonsamtal bort. En tekniker eller säljare kan även åka ut och göra en rekommendation på plats. Om det befintliga larmet inte är från Securitas Direct kan du välja att uppgradera/konvertera det och behålla vissa delar av din larmanläggning, exempelvis detektorer och magnetkontakter. Securitas Direct installerar då en ny centralenhet och ansluter ditt larm till sin larmcentral.

Helhetsansvar
Väljer du Securitas Direct som samarbetspartner och leverantör för säkerhetslösningar tar de ett helhetsansvar. Från initial rådgivning till installation, underhåll, larm och åtgärd. För att det ska vara enkelt att överblicka och hantera ingår alla tjänster i ett fast månadspris.

Nyhet! Avbryt inbrott på några sekunder med Trigg
Securitas Direct kan nu erbjuda ett väldigt effektivt sätt att avbryta inbrott där de kombinerar kameraövervakning med Trigg: dimgenerator, sounder och strobe. När inbrottstjuven registreras av kamerorna kan operatörerna på larmcentralen trigga systemet. Lokalen fylls av ogenomtränglig dimma, soundern ger ifrån sig ett öronbedövande ljud och stroben blinkar ihärdigt. Det finns då inte mycket annat att göra än att avbryta och hitta vägen ut ur lokalen eller stanna kvar och vänta på att väktare och polis ska ingripa. Hittar gärningspersonen ut lämnar denne efter sig sitt signalement i HD kvalitet, tack vare kameran.

Låter det intressant? Se en video med exempel på händelseförloppet här.




Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord