Starta eget som författare

Textstorlek

Skriv ut

Starta eget som författare

Tips & Råd

Även författare hör idag ofta till gruppen egenföretagare. Författaren Jessica Hardiman tipsar om hur du kombinerar kreativt skapande med företagande.

Jessica är i grunden utbildad manusförfattare och producent, och har även drivit företag tillsammans med sin man i tio år. Förra året debuterade hon som författare med barnboken Valentin: Den magiska drycken.

- När jag släppte min bok 2012 valde jag att lansera den som ett helt varumärke med tillhörande produkter snarare än bara som en bok, säger Jessica.

Idag arbetar hon på att expandera boken ytterligare, genom att omvandla den till film.

- Att omvandla manuset till film är något jag tänkt på länge och som jag hoppas kunna genomföra.

Vilka misstag bör man som ny företagare undvika?
- Det finns massor av saker man ska tänka på, men det är viktigt att inte heller bli för rädd för att göra fel. Misstag gör alla, och det är helt okej. Man lär sig av dem!

För att utmärka sig bland sina konkurrenter rekommenderar Jessica att man satsar på ärlighet och omtanke.

- Människor minns ett bra bemötande, är man alltid så trevlig och ärlig som möjligt så kommer kunderna tillbaka, säger hon.

5 tips att tänka på när du startar eget
1. Ha en tydlig och välartad affärsplan att falla tillbaka på. Sätt upp tydliga mål för vad du vill uppnå i ditt företag, både stora mål och mindre delmål.

2. Nätverka! Leta upp olika nätverk och föreningar för likasinnade företagare. Du får inte bara ett socialt utbyte utan kan också komma att knyta viktiga affärskontakter.

3. Se till att vara ordentligt påläst kring den ekonomiska biten. Jämför priser, gör upp en bra budget och satsa på kvalitet. Skaffa hjälp om du inte kan själv, det lönar sig.

4. Värdera ditt arbete rätt. I början får man naturligtvis ta mindre betalt, men var inte alltför billig heller.

5. Marknadsföring behöver inte kosta skjortan: med hjälp av exempelvis sociala medier kan du nå många utan större ansträngning eller ekonomisk insats.

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord