UF-företaget AquActive kammade hem Spendrup-stipendium

Textstorlek

Skriv ut

UF-företaget AquActive kammade hem Spendrup-stipendium

Näringsliv

För fjärde året i rad delar dryckesföretaget Spendrups i samarbete med Ung Företagsamhet ut ett stipendium till unga entreprenörer. I hård konkurrens från UF-företag i hela landet gick Spendrups stipendium till det Skånska UF-företaget Aquactive, och de två unga entreprenörerna Christoffer Carlsson och Louisa Lundstén.

För ett år sedan vann Acuactive UF den åtråvärda titeln Skånes bästa UF-företag på Våga Vara Egen som hölls på Stadionmässan i Malmö. Detta tog dem vidare till att ta silver vid SM i UF-företagande i Stockholm. Som en extra skjuts på vägen vann de även Centerpartiets tävling ”Vinn ett aktiebolag”, där vinnaren fick ta emot pris av näringsminister Maud Olofsson: ett aktiebolag med aktiekapital värt 50 000 kronor.

Företaget AquActive är sprunget ur ett UF-projekt där produkten AquaPower har lanserats på marknaden med framgång. Christoffer och Louisas vision var att skapa en hälsosam omgivning genom hantlarna, som även fungerar som flaska, AquaPower. Nästa steg för deras verksamhet är öka distributionen där prioriterad målgrupp bl a är profilföretag.

– Vi är otroligt glada över stipendiet och de 50 000 kronor som vi kommer använda för att kunna utveckla företaget under vår studietid, säger Christoffer Carlsson, VD, AquActive. Pengarna kommer att gå till marknadsföringsaktiviteter och ger oss möjlighet till att våga satsa på företaget trots ökade kostnader i samband med studier och eget boende. Vi ser också fram emot Spendrups mentorskap som vi under en period får möjlighet att nyttja.

Läs mer:
www.aquactive.se

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord