Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Affärsidéer

Reseordning

Inlägg 1 av 6

2005-06-28, kl 20:18

username

Onat
Atayer

Inlägg: 2

Reseordning

Hej!
Jag tänker skapa en webresebyrå och sälja direktresor till olika länder. Jag blir tacksam om någon kan tipsa mig hur man kontaktar till ett flygbolag som SAS för att teckna ett avtal för att sälja enstaka stolar ?
Hälsningar.

Onat//

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 6

2005-06-29, kl 18:52

username

Christofer
Nilsson

Inlägg: 4

Går med liknande ideér och det verkar som SAS bara verkar låte en boka deras biljetter om man har IATA licens. Någon som vet mer om det och vet hur man skaffar det?

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 6

2005-06-29, kl 20:27

username

Mattias
Almkvist

Inlägg: 37

Om du exempel vill sälja ett visst antal stolar och inte ett helt flygplan med solar så måste du nog köpa ett vissa antal av SAS. Alltså om du ska sälja resor till Grekland-Athen med SAS som flygbolag så kan du ju köpa 30platser. Så får du sedan själv sälja dessa platser till vilket pris du vill. Tror det är de bästa när du inte har chartrade flyg. Detta var dock ett exempel.

Sedan det du bör tänka på när det gäller att sälja ett visst antal stolar. Då måst du tänkte på till vilka destionationer som SAS flyger till. Du kan ju inte sälja resor till Bulgarien-Albena med SAS eftersom att dem inte flyger dig. För annars måste du ju chartra ett helt flyg.

Annars kan man ju göra så att du köper vissa stolar hos "Charterbolag" ex: Britannia Airways, Novair, Nordic Leisure samt MyTravel Airways. Eftersom att dem ibland endast säljer flygstolar på vissa flyg.

Sedan går det ju om man vill använda sig av FlyMe som nu under sommaren flyger till Nice från Göteborg, köpa stolar av dem. För det ser nog dem som bra för då får de in pengar fast dem inte flyller flyget.

Går att göra på så många sätt.

MVH
Mattias

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 6

2005-07-04, kl 23:56

username

Mattias
Almkvist

Inlägg: 37

Var detta en just nu "tanke" du hade, eller lever den kvar??

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 6

2005-07-06, kl 00:19

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

För att sälja flygstolar i en resebyrå har jag för mig att man skall ha en sorts IATA (Internationella flygorganisationen) examen. Hur det är för en hemsida vet jag inte.
Per Öberg [email protected]

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 6 av 6

2005-07-06, kl 23:26

username

Onat
Atayer

Inlägg: 2

Hej!
Tack för alla återkopplingar. Det är inte bara en tanke utan en idé som jag vill framföra. Jag fick denna affärsidé från en webresebyrå där vi bokade en resa till Egypten. (www.egyptson.se) De sålde hela paketet till oss och vi fick biljetterna från NTT. Så jag undrar hur man skapar denna relation med andra resebyråer. De hade också bokat våra hotell i Egypten så vi hade ingenting att bekymra oss. Det funkade väldigt bra och det var imponerande. Jag vill utveckla denna typ av affär som jag kan även förvandla till en nätbyrå där jag kan sälja allt möjligt om ett land. (böcker, språkkurser etc.) Tror ni att det är svårt att skapa ?

Hälsnigar.

Onat//

Inläggets betyg
Svara Svara med citat