Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Bokföring, Ekonomi & Skatter

Startkapital

Inlägg 1 av 2

2005-08-07, kl 16:43

username

Lena
Andersson

Inlägg: 9

Startkapital

Tänkte starta en internetbutik som säljer, smycken, klockor och väskor. Hur mycket ska jag räkna med att jag kommer att behöva som startkapital? Förstår att det berorpå vad produkterna kostar att köpa in osv men i runda slängar... Är det lätt att få låna pengar på banken för dessa ändamål?
Tacksam för svar!

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 2

2005-08-09, kl 23:11

mrnowhereman

mrnowhereman

Inlägg: 311

Banken ställer höga krav på affärsidén och framförallt personerna bakom det. Banken måste ha säkerhet för att lånet betalas tillbaka, vilket oftast innebär att du eller någon du känner tvingas stå som borgensman för skulden.

Pengar som folk inte kommer kräva tillbaka om företaget går dåligt kallas riskkapital och är en annan sak än lån. Fortfarande ställs dock höga krav på affärsidé och personerna bakom den.

Det bästa är att sälja innan du köper in. Detta fungerar dock väldigt sällan i praktiken (dvs det är inte lönsamt), om det inte gäller ganska dyra grejer.

Du kommer nog att behöva köpa in en del grejer. Glöm inte att räkna med momsen på inköpen. Detta är pengar du behöver räkna med i ditt startkapital, eftersom du måste ligge ute med dem en tid. Det går inte att säga något belopp i runda slängar eftersom det, som du säger, beror på inköpspriser, hur du tänkt marknadsföra det hela mm mm. Lycka till!

mvh

Inläggets betyg
Svara Svara med citat