Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Affärsidéer

Skapande av märke

Inlägg 1 av 2

2005-08-16, kl 16:32

Dudrik

Dudrik

Inlägg: 6

Skapande av märke

Tjena!

Jag har av nån anledning börjat bearbeta möjligheten till att börja importera gitarrer från Kina till Sverige men är inte riktigt hundra på hur jag ska göra. Jag har tagit kontakt med ett företag som kan tillverka gitarrer för min räkning med mitt varumärke på men jag kan inte formaliteterna..

Vad ska man tänka på? Vad för slags kontrakt skall skrivas och hur gör jag det? Måste varumärket registreras.. antar att det rekomenderas för att jag ska få vara ensam om mina gitarrer... Är det nån som vet hur andra redan etablerade märken arbetar när det gäller import och lagring av varor?

Mvh, Patrik Karlsson

Patrik Karlsson
www.Zamboka.se

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 2

2005-08-18, kl 22:06

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Det formella: Det är bar att registrera ett varumärke - om du blir stor på detta. Men börja med att starat en enskild firma som har det namnet. Kolla bara upp att namnet inte redan är upptagen - för musikinstrument. Notera att man kan skydda namnet i Sverige, i Europa eller ännu fler länder.

Kontrakt med Kineser? Inte så lätt. Jag har ett par personer i Kina som skulle kunna kolla upp detta, osv. mot en ersättning - men det är bara värt besväret om du tänker bli stor och har budget för det. I princip rekomenderar jag att du börjar och kör på ett tag - går det bra tar du av vinsten och ordnar både varumärkesskydd och avtal.

Per Öberg [email protected]

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat