Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Lagar & Regler

Lagar vid länkning till filmer

Inlägg 1 av 2

2005-08-19, kl 19:52

username

Pontus

Inlägg: 11

Lagar vid länkning till filmer

Jag funderar på att skapa en funktion liknande http://www.warcraftmovies.com där man kan hitta länkar till olika filmer. Detta är inga vanliga filmer, utan sk. gameplay-filmer där någon spelat in allt som har hänt på hans/hennes skärm medan han/hon spelat ett datorspel (i detta fall datorspelet World of Warcraft).

När jag skummade igenom sidan jag länkade till längre upp i min post hittade jag en skrämmande "terms of service" och "disclamer" ( http://www.warcraftmovies.com/tou.php och http://www.warcraftmovies.com/disclaimer.php ). Ska detta verkligen vara bödvändigt? Är det olagligt för mig att driva en hemsida som länkar till gameplay-filmer och kan jag isf skriva ifrån mig ansvaret som warcraftmovies.com har försökt att göra? Vad är det då vilktigt att jag skriver? Finns det någon sorts mall för sånt här?

Förtydligande: Det handlar alltså bara om att ge ut länkar till andra hemsidor där man kan ladda ner filmerna, inte att jag själv lägger upp dem på min server!

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 2

2005-09-12, kl 10:24

username

Micke

Inlägg: 16

Mig veterligt är det inte olagligt att länka...Dock kan det vara värt att ha en liten disclaimer som säger att du inte är ansvarig för innehållet i den länkade filmen. Inte för att det har någon juridisk betydelse, men då slipper du kanske lite "gnällspikar".

Däremot, tänk på att många websiter inte tillåter att man länkar till bilder/filmer från externt håll, utan bara från sig själva. Dvs, länken kommer inte fungera, jag menar inte att det är olagligt.

Micke - NDesign.se

Inläggets betyg
Svara Svara med citat