Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Affärsidéer

Webshop tvspel/Data

Inlägg 1 av 3

2005-08-25, kl 13:31

username

Mattias
Andersson

Inlägg: 12

Webshop tvspel/Data

Har en fundering på att starta en webshop med tvspel-relaterade produkter (konsoler, spel, tillbehör, chip) + ev en del data och annan elektronik (mp3 spelare tex).

Hur svårt tror ni det är att få några kunder, det finns ju redan en del butiker på nätet + eljättarna, on off, elgiganten, siba.

Jag undrar om man kan hålla låga priser för att konkurera med andra butiker och ändå göra en vinst.

Intresserad av att se lite siffror på inköpspriser för denna typ av produker, tvspels produkterna, (xbox o andra produkter, mp3 spelare, osv).

Andra delar av idén är att bygga datorer speldatorer främst då antar jag.



Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 3

2005-08-27, kl 17:18

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Först och främst måste du få fram en distingt och tydlig affärsidé. Just nu verkar den lite yvig vilken i och för sig är naturligt i början innan man bestämt sig.

Om man skall starta ett varuhus, oavsett det är en fysisk butik på stan eller en Internetbutik så måste man ha ordentliga muskler vad gäller pengar för både markandsföring och varulager. Annars är det ingen idé - blir liksom inget. Ha dataprylar men bara 4% av de produkter som kunderna kan vara intreserade av, eller "slut på lager" gör inte att kunderna återvänder.

Vad som däremot kan fungera är att bli specialist - väldigt bra - inom ett tydligt och begränsat område. Vilket får du analysera fram och beror på vad du vill arbeta med, vad som finns (konkurens), osv.

Hitta kunder, med nätbutik kostar alltid pengar. Det billigaste alternativet är troligen att se till att man finns med på sökmotorer, och att man betalar för att synas vid vissa sökord. Google har ku olika annonsprogram t.ex. Byte av baner osv. är också en möjlighet. Men sedan ,åste butiken vara "bra" och enkel så folk köper. Kan du skapa någon sorts klubb där de kan bli medlemmar och få erbjudande och nyheter mm så kan det också bra för besökarna kanske inte köper första gången - och dp bör man försöka hålla dem kvar.

Per Öberg, [email protected]

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 3

2005-09-01, kl 22:48

username

Andreas
Gustafsson

Inlägg: 1

Sen finns ju redan företag som är väldigt billiga med just chippning/moddning, datordelar mm på webben. Blir nog tufft tror jag.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat