Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Affärsidéer

Prototyp och sekretess

Inlägg 1 av 7

2005-10-17, kl 15:07

Cassis

Cassis

Inlägg: 15

Prototyp och sekretess

Jag håller på att utveckla en produkt som inte går att patentera (enligt Almi) och har varit väldigt noga med sekretessen hittills. Men nu börjar det bli dags att utveckla en prototyp och ett utav företagen jag måste vända mig till kommer då att precis förstå vad jag håller på med för produkt. Detta företag är visserligen specialiserat på att göra arbeten åt helt andra marknader men vem vet, de kanske snor idén ändå?
Kan man skriva ett sekretessavtal inför detta? Men då gäller väl inte att de inte får sno idén för egen räkning? Dessutom, håller jag på och tjatar om sekretess för mycket kanske jag samtidigt hintar om hur bra idén är... ;)

http://www.starta-enskild-firma.com

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 7

2005-10-18, kl 22:17

Rydberg

Rydberg

Inlägg: 28

Man kan alltid skriva ett NDA(non disclosure agreement) .
När du vänder dig till en tillverkare är det nog lungt men när du väl presenterar iden för potentiel kund är det enda rätta att ha patent, annars ruiskerar du att bli snuvad på konfekten, särksillt om produkten är lätt att kopiera. Ett sekretessavtal som dom skrver på kan räcka dock, då har du en bättre chans att vinna domstolsmål om dom skulle sno din ide rakt av i alla fall.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 7

2005-10-19, kl 01:12

Cassis

Cassis

Inlägg: 15

Jomen den här grejen går ju inte att patentera. Det gör ju att det är lagligt att sno den. ;) Vad är det för skillnad mellan non disclosure agreement och sekretessavtal då?

http://www.starta-enskild-firma.com

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 7

2005-10-22, kl 17:22

Rydberg

Rydberg

Inlägg: 28

NDA/sekretessavtal~samma. Har dom signat et sådant har du alltid en liten chans att dom håller sig på rätt sida lagen, om inte annat har dom skrivit på att dom tagit del av iden och därmed kan du lättare hävda att dom stulit just din ide.
Summa summarum, du får chansa =/

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 7

2005-10-23, kl 22:56

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Nja, det finns mönsterskydd mm också. Men kan du inte skydda iden så kan du inte.
NDA har ett visst värde, men vissa företag i t.ex. Asien sätter i system att bedömma om personerna bakom en ny ide har råd att genomföra en dyr rättegång. Om inte så kan de köra över dig.
Per Öberg

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 6 av 7

2005-10-28, kl 17:06

Jolson

Jolson

Inlägg: 101

Välj ett företag i Sverige som du litar på eller som du fått rekommenderat. Skriv ett avtal med dem så brukar det aldrig vara några problem. Tänk på att om det skulle komma ut att du fått din idé stulen av en konsultfirma så är de rätt körda efter det. Jag har själv sysslat med detta tidigare som lite av uppfinnare och det har inte varit några problem när man väl kommit upp till dem.
Det är oftast man själv som målar upp skräcksenariorna och det helt i onödan.

Däremot skall du vara beredd på att de ofta säger vad de tycker om din idé och det kan vara allt ifrån lägg ner till jätte bra den kör vi till dig. De kan också hjälpa dig med nya idéer och förbättringar så som uppfinnare har du inget att förlora på att kontakta en byrå/konsultpartner.
Jag sitter numera själv med i en konsultpartner grupp som hjälper uppfinnare och företag i Lund ut på marknaden. Finns du i närheten så kan du rent av komma till oss...

Lycka till och gå till en seriös byrå så får du hjälp ... det är inga problem.

M.v.h.

Johan Olson

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 7 av 7

2005-11-08, kl 10:50

username

Simon
Wadström

Inlägg: 3

Johan, du har ingen mail-adress som jag skulle kunna nå dig på? Har ett par frågor!

MVH,
Simon

Inläggets betyg
Svara Svara med citat