Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Affärsidéer

Affärside

Inlägg 1 av 3

2006-03-30, kl 23:59

username

Anders
Svensson

Inlägg: 4

Affärside

Jag håller på att starta ett försäljningsnätverk. Nätverket består av personer som jag hittat genom arbetsförmedlingen och skrivit ett samarbetsavtal med. De är inte anställda, vi har bara ett samarbete. De får 35-45% av bruttovinsten i provision på det de säljer. De har ingen fast lön, bara provision på det de säljer.
Produkterna som jag säljer är nya produkter, t ex uppfinningar där jag har kommit överens med tillverkaren om att jag får ensamrätt på försäljningen och skrivit avtal om detta.
Försäljningen är att betrakta som en fritidssysselsättning eller ett extrajobb, inte som ett heltidsjobb.
Vad tror ni om iden? Är den värd att satsa på?

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 3

2006-04-02, kl 13:10

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

1. Kräver en bra organisation, att du håller reda på ALLT, så exempelvis alla får betalt det de skall.
2. Du kan inte säga att någon "inte är anställd" bara så där. Lagen säger i prakriken att du skall betala skatt o arbetsgivaravgifter till alla som du skickar pengar till om de inte uppenbart INTE är anställda. Ger du 45% så skall nästan halva beloppet gå till skatt och arbetsgivaravgifter. Om de inte har egna företag och det är uppenbart att de egentligen inte är anställda. Egentligen säger lagen att om en person bara arbetar åt dig så är han att betrakta som anställd, men det finns olika säljsystem med ... du bör reda ut detta med en jurist.
3. Folk från arbetsförmedlingen är inte automatiskt bra säljare. Vill du sälja mycket och framgångsrikt är det större chans att lyckas med personer som har jobb som säljare och är framgångsrika idag.
4. Ett annat sätt att se saken är att om du kan hitta personer som har många relationer till de som kan tänkas köpa in varorna så är sannolikheten större att lyckas. Om du säljer biltillbehör så är det folk som har bilar som hobby eller rent av yrke som är bäst.
5. Svårt att bygga en ny organisation och sälja många helt olika typer av varor som skall säljas till olika målgrupper. Du bör ha en given målgrupp. T.ex. bilägare, eller småbarnsföräldrar, eller ...

Per Öberg

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 3

2006-04-26, kl 16:42

username

Bengt
Andersson

Inlägg: 13

Kontakta mig så kan jag ge dig mycket betalt. Du får % på deras omsättning.
Maila mig för mera info.

[email protected]


Micke

Inläggets betyg
Svara Svara med citat