Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Affärsidéer

Hemsida med community - Hur göra man det lönsamt?

Inlägg 1 av 3

2006-04-07, kl 02:13

username

Daniel
Åsbrink

Inlägg: 7

Hemsida med community - Hur göra man det lönsamt?

Om man har en populär sida med ett community som har ett stort antal registrerade (vart går gränsen för många registrerade föresten? 1000, 2000, 5000?), hur kan man då tjäna pengar på sidan?
Kan reklamplats vara något och i så fall vad kan kan man ta för priser på dessa reklamplatser och hur får man kontakt med de som vill göra reklam och synas på sidan?
Någon som har lite svar?

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 3

2006-04-08, kl 01:48

Allen

Allen

Inlägg: 7

Okej kan ju säga så här att det finns redan ett x antal community ute på nätet redan. Och de flesta användarna är intresserade av att spana runt efter folket och/eller chatta..Så att alla sådana extra funktioner som att ta betalt är man mer eller mindre inte intresserad som vanlig medlem. En lyckad community har ca: 40000-50000 besökare dagligen...

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 3

2006-04-08, kl 13:05

username

Daniel
Åsbrink

Inlägg: 7

Kan förtydliga lite hur jag tänkt mitt Community.
Det ska vara en sammligsplats, som ännu inte finns, för en viss målgrupp, för en minoritet som ändå är ganska stor.
Där ska de genom en första sida kunna klicka runt och läsa lite olika saker som rör deras liv med bla nyhetsbrev och andra saker, kanske även "berättelser" som de själva fått skickat in. Sen ska det finnas ett forum där de kan diskutera allt mellan himmel och jord, byta erfatenheter mm och där ska ämnen finnas som kan röra allt man kan komma att tänka på för den här målgruppen.
Det ska också finnas en mindre shop med speciella produkter som målgruppen kan vara i "behov" av, även ska hjälp tips och hjälp kunna fås genom hemsidan till saker de kan komma att behöva hjälp med i sin vardag.

Hur som hellst så ärmålgruppen ganska stor trott att det är en minoritet. Tanken är att alla i Sverige innom målguppen som har internet kommer att registrera sig med tiden, även om de inte alltid dagligen loggar in utan de gånger de behöver råd, tips eller stöd. Även närstående kommer säkert att registrera sig.
Det ska vara gratis att registrera sig och klicka runt. För användaren ska det inte kosta något, förutom att handla i shopen då så klart.

Så frågan är hur man kan få sidan att dra in pengar, tex genom reklam.
Har tänkt ha ett antal reklamplatser samt ha med reklam i ett veckobrev som skickas ut till alla medlemmar.

Detta vart ett långt inlägg men ja hoppas kunna få lite tips och ideér.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat