Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum ABC för dig som vill starta eget

Starta eget pub företag.

Inlägg 1 av 5

2008-02-07, kl 12:32

username

Karola

Inlägg: 2

Starta eget pub företag.

Heej!'Jag har funderat på att starta ett eget pub företag. Och det har jag gjort längre..Så jag undrar vad jag borde tänka innan jag ska starta.. !Att söka lokal, och köpa in nya möbelerna. och vad mer bode jag tänka mer noga innan?Kan ni ge mig bra tips.. Eller finns den personer som har pub företag kan ge mig en bra början innan..Mvh karro

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 5

2008-02-07, kl 15:44

username

Medlem
#53202

Inlägg: 16

Möbler och lokal är inte det första du behöver bekymra dig om när du funderar på att starta eget. Gå in på www.nutek.se Så får du se att det är en hel del att tänka på innan man startar eget.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 5

2008-02-07, kl 15:50

username

Medlem
#53202

Inlägg: 16

Möbler och lokal är väl inte det första du ska tänka på. Gå in på www.nutek.se och läs företagarguiden, så får du se att det är mycket annat att tänka på innan du börjar fundera på hur inredningen ska se ut! Är du arbetslös har arbetsförmedlingen kanske en starta eget kurs du kan gå.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 5

2008-02-07, kl 17:14

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

OBS Pub utan alkohol är kanske ingen höjdare. Man måste vara lincencierad för att sälja sprit mm. Den licensen är personlig inte för Puben. Så du själv eller anställd måste ha detta tillstånd. Tror att det gäller minst 2 års erfarenhet plus en kurs man skall ha gått.

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 5

2008-02-07, kl 20:41

username

Medlem
#52499

Inlägg: 25

Pub med alkohol är inget problem. Förr var det så att man kunde få tillstånd om man hade två år eller längre erfarenhet. Nu har alla kommuner en kurs i alkoholkunskap. Denna kurs brukar ligga på ca 6000-8000 (ex moms).
Dom stora problemen är godkännande av livsmedelshantering i lokalen. Du skulle bli förvånad om du läste alla krav vad gällande egenkontroll, flödesscheman, städscheman mm.
Jag jobbar som säljare inom restaurangbranschen och har även drivit två krogar själv.
Sverige är i detta som i de flesta fall en stor skyddad verkstad. Vi skall vara först, störst och bäst.
Leta inte en ny lokal. Köp en krog som är på dekis och bygg sedan upp den med ett eget koncept. Många kommuner i Sverige vill inte dela ut flera tillstånd så de beviljar bara befintliga krogar eller ägarbyten på dessa.
Ett måste är KAPITAL. Skall du köpa en krog på dekis så kan du inte låna på deras papper. SKall du bygga nytt så har du inga papper eller historik på företaget = inga pengar. Köper du en krog som går bra så är det mycket pengar och banken kanske vågar gå in med 30 % av behövande kapital.
Jag vill inte på något sätt säga att du skall backa. Men det är inte så enkelt alltid. Jag själv lånade ihop pengar privat från rätt människor (de är fortfarande mina vänner)
Tänk på att det dyra är alltid köket + ventilation. Detta är ett måste för att få det efterlängtade alkotillståndet. Tänkvärt är att ventilation i ett fyravåningshus brukar snurra på mellan 300000-700000 beroende på skicket av huset. Då har du bara fått luft:)
För dessa pengar så kan du köpa en liten krog som går halvtaskigt. Säg att du bygger så räkna med minst 1,5 milj.
Restaurangbranschen är en av de mest personaltäta vilket leder till höga kostnader. Samt att krogen skall ligga nära centrum vilket leder till en härlig hyra.
En måttstock är att hyran skall aldrig överstiga 12% av din omsättning eller motsvara en hyfsad dagskassa.

Vill du prova ett billigare och lärorikt alternativ så kolla på alla golfrestauranger. Ofta mycket billiga hyror och ett obefintligt arrende. Sedan så har alltid golfklubben krav på öppettider osv. men är du sugen och satsar tiden så är det bara att köra.

En rolig bransch men lite kostsam......

Inläggets betyg
Svara Svara med citat