Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum ABC för dig som vill starta eget

Butiks-lokal

Inlägg 1 av 3

2007-04-16, kl 16:01

username

Medlem
#50260

Inlägg: 14

Butiks-lokal

Hej!!!
Jag håller precis på och förhandlar om lokal med min hyresvärd, och en punkt är jag lite tveksam till- det är dopos. motsvarande 3-månadshyror. Är inte det lite högt?? två låter rimligt men tre?? i mitt fall rör det sig om 75.000:- och det är lite mycket, har ngn. erfarenhet utav sådant?? Vore tacksam för svar :)
// Anya

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 3

2007-04-16, kl 18:09

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Min erfarenhet, men den är några år gammal vad avser Sverige, så är mellan 1 och 6 månader rätt vanligt. Beror på objekt mm, och vem som hyr ut och vem som hyr. Den som hyr ut vet att nyföretagare är en riskabel grupp och vill därför säkerställa att man har inkomster på fastigheten. (3 månader borde utgöra 1 månadshyra som säkerhet för ev. skador på fastigheten när man flyttar och 2 månaders säkerhet för själva hyran.)

Du kan dock ALLTID förhandla.

Per

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 3

2007-04-16, kl 18:22

username

Medlem
#50260

Inlägg: 14

Kan tyvärr inte förhandla!! Lokalen är väldigt attraktiv så han har fått bra "erbjudanden" från andra interesserade så det är bara att acceptera, men jag vill jätte gärna ha just denna lokal så jag kommer gå med på hans villkor, som enligt dig är inte ovanliga - (precis vad jag ville höra! :)  jag kommer nog att skriva på. Tack för svaret!! // Anya

Inläggets betyg
Svara Svara med citat