Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Affärsidéer

Insamlingar till behövande barn!

Inlägg 1 av 2

2008-05-09, kl 12:30

JenniferB

JenniferB

Inlägg: 16

Insamlingar till behövande barn!

Hejsan!

Jag vill starta en hemsida som går ut på att samla in pengar för behövande barn. Jag har stor resvana och har tidigare vart i Asien. Jag ska dit igen till hösten och resa till länder som indonesien, kina, thailand, laos, kamboda och vietnam. Jag vill starta en insamling för att hjälpa de behövande barnen i asien. Jag ska bland annat besöka barnhem och organisationer som hjälper de behövande barnen. Jag undrar hur man går till väga för att lösa det här? Måse man registrera sig som ett företag för att kunna insamla? Jag vore tacksam för svar snarast!

Mvh Jennifer Berntsson

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 2

2008-05-09, kl 17:00

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Jennifer
Samla in pengar har inget med företagande att göra. Enligt lagen skall man driva företag i syftet att tjäna pengar. Samla in pengar till andra har inget med det att göra,

Man kan ju starta en idiell organisation. Ta med några andra bra personer. Sedan bör man bevisa att man är genuin för att någon skall bidra genom att klara av villkoren för att få ett 90-nummer på Pgirot.

Alternavt finns det en massa organisationer som redan finns. Man kan sammarbeta med dom. Ofta lättare eftersom de ofta har infrastruktur mm mm.

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat