Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum ABC för dig som vill starta eget

Varumärken och skydd

Inlägg 1 av 4

2007-08-06, kl 10:51

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Varumärken och skydd

Gucci och Chanel stämmer 15-åring från Göteborg

En 15-årig pojke från Göteborg har stämts av modejättar för varumärkesintrång. Pojken står som mottagare för tre paket med piratkopierade solglasögon från Kina som tullen beslagtagit, skriver Metro.
"Det kan låta konstigt med en 15-årig pojke, men alternativet är att låta de här produkterna komma ut på marknaden", säger Bengt Eliasson, juridiskt ombud för Chanel, till tidningen.
Pojken nekar till brott och säger att han inte vet vem som skickat paketen.
TT

Som artickeln ovan visar. Se upp med varumärkesfrågorna. Du kan INTE importera kopior - aldrig, och du kan dessutom INTE importera original från land utanför EU utan deras tillstånd.

Per

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 4

2007-12-05, kl 22:57

username

Jim
Sjöholm

Inlägg: 6

Hur skall man gå till väga för att få ett tillstånd?

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 4

2007-12-06, kl 00:46

username

Kent

Inlägg: 204

Det gick dock bra för den här killen då han lovade att aldrig mer göra om det och paketen med solglasögon konfiskerades. De drog tillbaka stämningsansökan i somras. Dock riskerade killen stora böter och fängelsestraff för sitt tilltag. han riskerade även att få betala skadestånd till Gucci och Channel. Jag har för mej att även RayBan var inblandade i det hela.
Att få tillstånd är omöjligt då generalagenten har ensamrätten i respektive land. Din enda möjlighet är att bli generalagent för märket eller som Per skriver, importera från annat land INOM EU. Och piratkopior är inte att tänka på.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 4

2008-07-22, kl 14:45

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Addera till det Kent skriver: Du kan hanlda från Generalagenten - om de går med på det. Ofta finns för kända märken krav på att man t.ex. skall handla för minst en viss summa per gång eller per år. Som nyföretagare har man oftast problem med detta.

Anonym: Dåligt att heta anonym till att börja med - man skall agera öppet. Men OK. Man kan fråga deras centrala kontor, eller söka på gula sidorna i Sverige under rubriken tillverkare och distrubitörer respektive agenter under respektive varugruppsnamn. Hemsidorna brukar dock numera,pga alla spamare som opererar, inte innehålla några vettiga kontaktuppgifter utan i bästa fall att man kan fylla i ett kontaktformulär.

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat