Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem

Sida 2 av 2

1 2
Forum Affärsidéer

Ny tokig idee, eller?

Inlägg 11 av 15

2008-06-11, kl 16:16

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Per: Kan hända, men
1. Ingen myndighet får handla upp utan anbud om flera inköp är att anse som att de hör ihop och den sammantgna summan blir mer än så.
2. Myndighet får handla upp flera mindre om de INTE kan ases höra ihop - om  de är så annorlunda att man inte kan anse att det är samma förfrågan kan och skall de delas upp.
3. Många myndigheter bryter från tid till annan mot reglerna. Kanske pga okunskap kanske ... Men till syvende och sist: Om någon överklagar o de åker fast handlar det om miljonskadestånd.

"Skosnören". Du fattar väl vad jag skriver, avser inte skosnören bokstavligen utan symboliserar mindre inöpsposter. Och det handlar om mindra än ...

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 12 av 15

2008-06-12, kl 07:53

Silvin

Silvin

Inlägg: 123

Ja du Per. Jag vet vad du talar om och jag är införstådd med det hela. Jag vill bara upplysa om att ALLTING inte MÅSTE gå till anbud, I den initialt nämnda tjänsten är avsikten att sälja in den till flera OLIKA myndigheter där jag kan tycka det är viktigt att känna till den här regeln eftersom det inte är troligt att VARJE ENSKILD myndighet kommer överstiga den gränsen i varje ENSKILT inköp. De är ju trots allt särskiljda från varandra. Jag ville belysa en annan aspekt i det hela också, inte klanka ner på dig utan lyfta fram fler delar ur offentliga upphandlingsprocesser för att hjälpa trådskaparen i sitt planeringsarbete.

Men jag antar att din egen inställning till hjälp går att återfinna i ditt eget uttryck: "Jag säger. Bra ide - men kasta den i sophögen. Skriv ett brev till myndigheterna. " - Det verkar bara finnas ett rätt och ett fel. Så jag föreslår att vi avslutar den här bollningen mellan oss som inte hjälper trådskaparen framåt.

och till sist, Jag förstod vad du menade med skosnören så jag hade hoppats på att även du kunde förstå din egen metafor, tydligen inte.

Per Silvin

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 13 av 15

2008-06-12, kl 11:40

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Anders, huvudet på spiken. Det var det jag menade.
Jag har själv spottat ut tusentals affärsideer (troligen bokstavligen). Och hålt på som företagare sedan 1980. Och jag vet att många ideer är jättebra men det som krävs för att det skall bli ett lyckat projekt o inte ett skämt är ofta mycket mer än man tror vid en första anblick. De flesta ideer jag fick skrota berodde på att jag inte hade tillräckligt många miljoner i fickan.

Vad krävs för att dra igång ett nytt projekt? Jag säger: Gör en grov beräkning över tid och pengar. Sedan 10-dubblar du bägge så hamnar du ungefär rätt - om det fortfarande inte är för lågt.

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 14 av 15

2008-06-12, kl 15:40

username

Medlem
#53584

Inlägg: 32

Vår styrka är att vi inte vet vad vi ger oss in på :) har man koll på allt så inser man att det blir tufft, därför är det bra att inte veta för mycket, man kan ju börja med att indexera alla myndigheter så att man får en enkel sökmotor med alla blanketter, börja med den enkla biten helt enkelt:)

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 15 av 15

2008-06-13, kl 13:51

username

Medlem
#53584

Inlägg: 32

Anders: Fast du har ju den snygga "allabostader" Jimmy, så du är väl inte helt tappad bakom en vagn ;-)

Hur gick det med planerna på att ge bort delar av projektet till intresserade medlemmar, var det inte du som funderade lite i sådana banor!? Vi spanar på mycket olika saker, en av de var att starta ett forum där man skänker bort delar av företaget, juridiska är det som kollas upp just nu. Sen om vi genomför det beror på om vi ska satsa pengar först i den andra sökmotorn eller bygga upp ett bra forum..Jobbigt att ha många järn i elden hahaha :) Det händer för lite på vårt bankkonto också, vi har lite pengar liggande som inte ger någon ränta. På tisdag får jag hem en beställning av tunnbröd som en säljare ka sälja vid dörr, har fixat bra inköpspriser vilket gör att vi har en marginal på över 100 %.. Ett naturligt steg i vår IT satsning är ju givetvis att ta över tunnbrödsbranchen också :) Om inte så får vi mer pengar på kontot iallafall..

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Sida 2 av 2

1 2