Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Webb & E-handel

Varor E-butik.

Inlägg 1 av 2

2008-09-13, kl 16:59

Exagon

Exagon

Inlägg: 57

Varor E-butik.

Hej! Den här frågan är säkert ställd innan. Men hittar inget bra svar. Vi funderar på att starta en e-butik som  säljer det mesta
av det mesta. Kan vara allt från underkläder till elektronik, dvd, köksprodukter, parfymer m.m m.m.Bara några exempel. Ett litet mini varuhus på nätet.
Då vi  ej kan ha ett så stort lager som krävs så undrar vi var man kan hitta de företag som har de produkter som vi söker(allt är som sagt av intresse) och som även kan leverera direkt från deras lager till våra kunder där vi får provision på det vi säljer.
Har för mig att många andra e-butiker jobbar på samma sätt.
Eller har jag helt fel?
Vi vill komma igång snart, så är väldigt tacksam för svar.
Maila gärna till [email protected]   om du har produkter  som du vill att vårt företag ska sälja åt Er. Alla produkter är av intresse.
Vi kommer även att köpa in en hel del som vi alltid har i lager .
Mvh Andersson/Exagon

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 2

2008-09-14, kl 08:44

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Gun
Din affärside är helt värdelös. Låt oss vara ärliga.

Du kan inte sälja utan lager. Och skall du ha lite av varje blir bara det ett stort lager fast du har lite av varje och det kostar mycket. Och eftersom du köper lite av varje får du ingen bra rabatt utan ditt inpris per styck blir hög, kanske så hög att slutkunden kan köpa dina varor till ett lägre pris på en lägprismarknad än vad ditt inköpspris inklusive transport mm kostar dig. Dina utpriser blir högre än dyraste butiken på stan. Plus transport!!! Och att dra in kunder som är intreserad av "allt" kräver en otroligt bred marknadsföring mot ALLA. Dyrt som attan.

Skall du starta en E-butik skall du ABSOLUT INTE starta med lite av varje. Det kan bara etablerade företag som redan har stort lager av mycket av varje göra.

Det du kan lyckas med är att ha en E-butik som säljer MYCKET AV LITET. Att bli specialist på ett litet område. Bara dockor, eller bara träleksaker, eller bara kläder för fotbollsfans eller ... finns mycyket att välja på. Marknadsföringen blir då enklare, du betalar t.ex. "pay per click" på Googles for ett par givna sökord ...

Men som sagt: Tror du att du kan starta en E-butik med allt, ett minivaruhus, så har du inte fattat vad företagande handlar om. Som förretagare måste du vara bäst på något, ha en så kallade USP - Unique Selling Point, som att vara billigast, bäst service, unika varor eller ... Och det är omöjligt med ett "vanligt minivaruhus" online. Det närmaste du kan komma "minivaruhus" är om du handlar in restpartier i Sverige och innom EU. Men då måste du handla hela pallar eller containers. Och till ruskigt låga priser för att få ett utpris som sedan inklusive transport från dig fungerar som billigt till slutkund.

Så jag säger: Antingen kastar du iden i papperskorgen eller så gör du om affärsplanen rejält till något som kan fungera. Man skall tjäna pengar på sitt företagande inte förlora en massa slantar.

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat