Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Affärsidéer

Hittade "något" men körde fast

Inlägg 1 av 9

2007-12-16, kl 21:19

billohibbo

billohibbo

Inlägg: 26

Hittade "något" men körde fast

Tjena!

Hittade för ett tagsedan en leverantör i Asien som sålde Ipod-produkter. Spenderade en hel del timmar kring min affärside' och information kring den men körde senare fast då jag fick reda på att det var förbjudet att importera denna sortens produkter då leverantören låg utanför EU.
Beställde även hem dokument från Ipod där jagn kunde ansöka om deras tillstånd att få sälja deras produkter, men tappade lusten totalt när det inte längre handlade om min leverantör.

Sedan såg det för andra sidan inte ljust ut heller vad beträffar att få igenom ansökan.

Denna iden' gav utan tvivel vinst efter allt vad som har med kostnader att göra, det var det första jag kollade igenom riktigt, men sedan fick man käppen i hjulet tyvärr.

Fruktansvärt störande, kan inte säga att jag började i fel ände heller då jag hade 100 bollar i luften, och roligt var det!

Vet inte riktigt vad jag förväntar mig i svar, men kanske alternativet att flytta till ett annat land vore något om det är en lösning...

Har en bra kontakt som är pålitlig, (satte in pengar men fick senare tillbaka dessa då produkterna säkert hade skrotats i tullen)

Kan jag göra något över huvud taget?

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 9

2007-12-17, kl 00:46

username

Kent

Inlägg: 204

Detta med import från Asien gäller hela EU. Men har du väl "fått in" dom i EU lagligt kan du förflytta dom mer eller mindre hur du vill inom EU. Men jag ställer då frågan varför var dessa Ipod-produkter inte lagliga att ta in i Sverige? Finns det redan en generalagent redan på det märket eller var det kopior? Är det ett eget märke och ingen kopia borde det vara lagligt att importera dom. Hör gärna med Tullen då dessa ska kunna svara på detta.
Du började i rätt rätt ände och hittade en lämplig produkt men föll på målsnöret, tyvärr. Man kan inte börja med leta reda på vilka produkter man får ta in och vilka man inte får ta in. Då skulle man inte komma ihåga alla ändå. Det är dock bara att leta vidare eller försöka kringgå reglerna (lagligt).
Lycka till med produkterna och affärsidén!
Kent

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 9

2007-12-17, kl 12:36

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

I stort sett alla marknader har samma regler (läs samma hinder) men tillämpar dem olila. Som antyds av Kents svar gäller EU som en marknad.

Handel innom EU är fri. Men Kents svar är otydlig på en punkt. Han skriver "Men har du väl "fått in" dom i EU lagligt kan du förflytta dom mer eller mindre hur du vill inom EU. " Det man behöver kommentera är att förutsatt att de kommit in helt lagligt så gäller detta. Kopior är ALLTID olagliga oavsett hur de kommit in.

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 9

2007-12-17, kl 13:20

username

Kent

Inlägg: 204

Tack, Per! Du har rätt i att jag missade att skriva detta. Jag var lite trött i morse när jag skrev detta. Klockan var strax före 07.00 där jag befinner mej.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 9

2007-12-17, kl 15:03

username

Medlem
#49423

Inlägg: 13

Ipoden i asien borde väl inte funka i sverige då det är en annan program vara eller har jag fel? För det snackas ju så mycket om att vi privat person tjänar hundra lappar på att köpa elektronik utomlands. Det funkar ju ändå inte när man ska använda dom i sverige. så är det väl me allt? Tänkte köpa mig ett xbox 360 då det var 2000kr billigare i asien. Men det är en helt annan program vara som jag inte minns vad den hette men den svenska eller den som funkar i europa heter PAL. Så jag tror inte de kommer funka så bra om man inte programmera om alla..

//Z

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 6 av 9

2007-12-17, kl 15:22

mlundgren

mlundgren

Inlägg: 204

Jag köpte iPod i USA, och den funkar fint här hemma.

Mikael

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 7 av 9

2007-12-17, kl 15:33

billohibbo

billohibbo

Inlägg: 26

Tack för era svar!
Riktigt bra sida det här: )

Enligt säljaren var det Ipod Original-produkter, inklusive 1 års garanti från Apple.
Satte som sagt in pengar och fick även tillbaka dessa, så tvivlar på att företaget skulle vara oärligt för övrigt.
..Om de inte försöker sälja "kvalitetskopior" i hopp om att ingen märker det i första taget.

Att få produkterna över gränsen trots förbud verkar väl mer eller mindre omöjligt i vilket fall? Vet inte hur man möjligtvis skulle kunna kringgå lagar etc. om Ipod har en lag som stöttar dem.

För att få sälja deras produkter krävs ju licens för den delen med, så de borde väl bli kontrollerat mer eller mindre av Ipod..hmm, är ju värt att gräva lite i det kanske...vi får väl se: )

Är inte helt 100 på vad den killens befattning var som jag pratade med, men fick numret via en anställd hos Ipod.
Om det är annan programvara som Patrik skrev är det väl bara att ta med en klackspark, hade känts bättre om det vore så! 


Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 8 av 9

2007-12-17, kl 16:41

username

Medlem
#49423

Inlägg: 13

Jag vill inte klanka ner på dig Magnus. Tycker det är en lyssande idé om det skulle funka :) Jag vet inte hur det är med Ipod det kan ju funka i sverige, men xbox360 gör inte det iaf. Då måste man köpa eller använda spel som kommer från asien. Svårt att köpa men lätt att bränna så om man gör det så skulle det funka jättebra. Men hittade ingen chippad consol från asien.

Vill inte klaga på någon, försöker bara dela med mig av vad jag har för erfarenheter.

//Z

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 9 av 9

2007-12-17, kl 19:10

billohibbo

billohibbo

Inlägg: 26

Nej tog det inte så!
Missuppfattades bara, jag menade bara att om programvarorna skulle vara annorlunda i förhållande till Sverige, så kanske det inte vore något att göra åt ändå, och då hade möjligheten inte varit öppen för mig i vilket fall: )


..Fast vill minnas att de hade kontakter sen tidigare i Sverige, om man nu skall tro dem.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat