Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem

Sida 2 av 2

1 2
Forum Affärsidéer

Hjälp med ideér

Inlägg 11 av 19

2007-11-13, kl 03:31

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

När jag bodde i Sverige brukade jag handla av ett par bröders målerihandel. De var INTE billigast. Men de var målare och kunde ALLT, så man fick rätt råd. Det var en trevlig stämning i butiken och mycket service.

Din ide kan funka - men gör det inte av sig själv. Du måste ha en ganska agresiv marknadsföring i början för att etablera dig. Det kostar pengar men läs även boken Gerillaföretagaren så får du tipps på hur du marknadsför dig billigt.

Du måste ha råd att inte tjäna pengar det första året när du etablear dig. Men med många erbjudanden, osv. Och genom att knyta hantverkare på orten till dig - du erbjuder deras tjänster mot att de hänvisar kunderna till dig, osv, osv. så kan det gå. Men service måste vara på topp. Kostar en del att dra igång bara.

Lycka till

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 12 av 19

2007-11-13, kl 10:52

metavision

metavision

Inlägg: 30

Hej Sebastian, jo jag gillar din idé men det är ett stort projekt och inget som sker över en natt. Din affärsidé kräver ett rejält startkapital för att täcka lokal, inköp och så vidare och som Per skriver, måste du ha råd med att göra förlust i början. Det blir svårt för dig med en verksamhet som denna att exempelvis driva den vid sidan av en anställning. Därför skulle det kunna vara bra med en partner. Har du några möbelhandlare där du bor som du kanske skulle kunna samarbeta med? Finns vilja finns väg brukar det heta, så gör allt du kan och lite till för att ta reda på allt du behöver veta/kunna för att dra igång projektet och då kommer du även känna om detta är något som för dig är värt att satsa på.

Med vänlig hälsning,
Sandra
MetaVision

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 13 av 19

2007-11-13, kl 17:20

and

and

Inlägg: 155

Hej igen.

Vad kul att mina funderingar inte vart helt åt skogen. Ett (inte lika fräkt, men enklare) alternativ är ju att helt enkelt ersätta 3D modellerna med foton. Det skulle minska kostnaden, kort kan vem som helst ta, bara man har en kamera.

Som många var inne på behöver du nog en eller några partners inom detta projekt. Nu vet jag ju inte vad du har för startkapital, men jag gissar att det inte är enormt. Lokal måste du ha och den måste vara ganska stor. Eftersom du bor i en mindre kommun har du en fördel där. Hyran är nog inte lika dyr där. Sedan är frågan om du tänkt dig att ha ett lager med grejer som IKEA eller beställa grejerna från tillverkaren efter att kunden lagt sin order? Jag skulle nog rekomendera det sistnämnda, eftersom ett lager bara i hyra skulle kosta en bra slant och det är svårt med så stora kostnader, i alla fall i början.

Importen av möbler är nog helt rätt, har en bekants bekant som importerar öksinredningar från Polen och det fungerar bra. Nu när Polen är med i EU är det ganska lätt att få in grejerna och det är oftast bra kvalité, så det är ett tips. Övrigt byggmaterial såsom golv och lister m.m. finns billigt. Möbler är jag inte säker på, men det är troligt. 

Hoppas att det blir något av den här idén, det är en vågad idé (inget riktigt liknande finns) och en ganska bra idé, som med rätt resurser skulle kunna slå igenom. 

Med vänlig hälsning
Richard Andréasson 

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 14 av 19

2007-11-13, kl 18:10

username

Medlem
#52620

Inlägg: 32

Ni ser!
Idén är lätt att fökasta i början men ger man den lite tanke så inser man att jag inte är helt ute och cyklar ändå!

Är lätt att bli skeptisk eftersom allt ska ju vara som det alltid varit...eller?

Har kontakt med en del hantverkare på orten men har dock inte pratat med dom om detta projekt.


Lyckas jag hitta en leverantör av möbler som kan fixa leverans inom en rätt så snäv tidsram så tror jag det går ändå men får man vänta säg 4veckor på en soffa tror jag att inte många kommer handla hos mig utan hellre åker till Ikea.
Dom möbel affärer som finns på orten är ju Jysk och Mio.
Dock har MIO på gänsen till ockerpriser här känns det som och JYSK är ju just JYSK...Enough said.

Som någon nämde så är ju finanisieringen det stora problemet.
Dels för att en sån här sak kostar att dra igång och dels för att jag inte har något sparkapital att skryta över.
Hur fungerar det med starta eget bidrag?
Tror helt klart jag måste ha en partner i detta men vet inte riktigt vart jag ska börja leta efter det och vilken typ jag behöver.
Lokaler tror jag inte är något problem att fixa här så länge man har pengar att betala hyran för.
Har även tänkt att om jag i framtiden skulle behöva ett "lager" så kan jag ju lägga det i något av dom små samhällena häromkring för att på så sett få ner kostnaderna men samtidigt få snabbare leverans tider.
I ett sådant läge skulle man ju kunna ha en mindre lokal i stan med en verktygs/material del men att största ytan upptas av just showrooms eftersom man vet att det man ser kan jag köpa.

Tanken att samarbeta med lokala eller närbelägna möbel kedjor är ju god men samtidigt skulle det ju vara till min fördel ifall jag kunde ha möbler som inte fanns inom några mils radie.
Därav är ju import en lysnade idé
TAnken är ju att även om du bara ska ha en lampa till att börja med så ska du gå in till mig och på köpet få inspiration och ha vetskapen att allt går att köpa.
Annars är nog risken stor att folk tänker att det bara går att köpa hela lösningar, så ska dom bara ha en säng,lampa,golv etc. så åker dom kanske till den jag samarbetar med.
Blev lite krångligt skrivet men hoppas ni förstår hur jag tänker.


Har inte haft så mycket tid att luska på varken fler leverantörer eller liknande nu eftersom jag jobbar nu i stort sett från 08.00 till 19.00. Tog en liten paus för att kunna svara här i forumet. Men ska forska mer på sådant till helgen


Det som finns idag är ideér och en vision.
Det som inte finns är i stort sett resten.

Och med bara en dröm kommer jag ju inte långt men man måste ju börja någonstans.

TILLÄGG:

Disskuterade denna idé med en person igår som hävdade att denna idé i stort sett redan finns i form av inredningsbutiker och dom flesta nu existerande färgaffärer(!)
Höll dock inte med utan hävdade att visst kan du ju köpa t.ex utegrillen och någon enstaka matta m.m som finns i färgbutikernas show room men att dom knappast har sträckt sig så långt som min tanke.
Inredningsbutikerna likaså.
Där kan du ju köpa möbler och säkert någon tapet men inte alls i den utsträckningen jag tänkt.
Dessa 2 typer av affärer är ju just inriktade på sin specifika del och min tanke är ju en korsning av dessa två plus lite mer.

En färgaffär stävar ju efter att vara en färgaffär men kanske med det lilla extra och en inredningsbutik efter att vara en inredningsbutik även den självklart med det lilla extra min tanke är ju annorlunda ivarjefall i mina ögon?
Eller har jag fel?

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 15 av 19

2007-11-13, kl 22:24

username

Medlem
#52499

Inlägg: 25

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 16 av 19

2007-11-14, kl 09:57

marcuszacco

marcuszacco

Inlägg: 3

Hej Sebastian,

Läser igenom lite snabbt och allt börjar låta väldigt komplicerat, riskabelt och dyrt i mina öron. Det låter som att man försöker bygga något riktigt stort och då blir det bara mer hål i planen.

Jag har lite tips här, om du är villig att backa bakåt lite, så att du eg. kan börja sälja dig själv imorgon.

Först det här, vilket är det näst största problemet:
"En färgaffär stävar ju efter att vara en färgaffär men kanske med det lilla extra och en inredningsbutik efter att vara en inredningsbutik även den självklart med det lilla extra min tanke är ju annorlunda ivarjefall i mina ögon?
Eller har jag fel?"

Ja, man måste vara annorlunda alltid, men det är inte det som är tricket. Det svåra är att kommunicera vad det är, samtidigt som man träffar på rätt kund som värderar den egenskapen. Tänk på att du har 3 sekunder på att sälja dig själv till en ny kund. Som säljare vet du att första intrycket är viktigast, sen handlar det om att ta affären i hamn, genom att ge kunden en logisk anledning till deras känsla att handla.

Det största problemet är kassaflöde. Du ska finansiera lokal, varulager, marknadsföring (alldeles för brett enl mitt 1.a svar), lön och allt vad det är.. Starta eget räcker 4-6 månader och det är A-kassa pengar, men min erfarenhet är att om du inte kan klara av att lyfta lön första, eller andra månaden, så blir det svårt att hinna göra det månad 6.

Och du kommer inte hitta någon finansiär av kvalité oavsett idé. Tyvärr. De ser alltid på personen först, och sedan idén. Det är som med bankerna - de lånar gladeligen ut pengar när man inte behöver dom.

FÖR ATT DU SKA KUNNA STARTA IMORGON, SÅ ÄR MITT FÖRSLAG: 

1. Strunta i alla som kan tänkas handla, rikta in dig endast på de som har pengar dvs företag.
(det begränsar din marknad, vilket är bra för din marknadsföringsbudget och meddelande)

2. Gör en grej bara - Du gör om något som varje företag har tex Lobby.
(det begränsar ditt meddelande, Lobbys är din "grej", dvs positionering. Målet är när kunden tänker lobby, så tänker han på dig)

3. I meddelandet så knyter du 'fint lobby' till företagets vinst. M.a.o "En snyggare lobby visar att du är framgångsrik och det skapar mer affärer"  (När du knyter något till vinsten kan du ta mer betalt)

4. Specialiseringen gör att du kan bli lobbyexperten, och du kan ta än mer betalt.

5. Inget varulager. Du köper in allt eftersom genom specialavtal. Dvs, kostar näst-intill inget att sätta igång, du behöver lite schysst material att skicka ut, så någon tusenlapp. Du kan gå runt hos företagen och rita lite nytt som arkitekter gör och så lämna du en offert. 
(Om du gör det rätt, så kan det bli hur bra som helst. Fel - och det blir pannkaka. Googla lite om copywriting)

6. När du sålt in och levererat lobbyt, först då OCH bara då, kan du sälja in konceptet att göra om kontoren också.

7. SPRID INTE UT DIG, annars dödar du all momentum. Du är "lobbyisten" och inget annat (iaf utåt mot företagen)

Det här är bara början av alla fördelar.

Jag kan inte nämna allt annat, för jag kan spåna vidare på detta i timmar, och ju mer jag tänker på det - desto bättre blir det.

Nyckeln är att nischa dig så tajt att det blir solklart det du gör. När du gör det, så blir du den ultimata specialisten, helt utan konkurrens.

När någon ska göra om något i sin lobby, vem ringer dom? Snickar-Olle eller "lobbyisten", som säger att man kan tjäna mer med en riktigt fin lobby.

Dra iväg ett mail om du vill veta mer:
[email protected]

Lycka till,
-Marcus

PS.
Min 3 sekundare: Jag lär dig som företagare hur du kan bli en expert och eliminera all din konkurrens, samtidigt som du ökar din vinst och fritid. Om jag inte lyckas 100% pengarna tillbaka.

Ser du: 4 fördelar och en garanti.

Din 3 sekundare(?): Jag gör om ditt lobby så att du kan göra ett bättre första intryck, så du kan få mer affärer och ta mer betalt.

För mer info och videos\r\nhttp://www.entreprenorskola.se

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 17 av 19

2007-11-14, kl 19:42

username

Medlem
#52620

Inlägg: 32

Tack för det inlägget Marcus!

Även jag är medveten om att mina tankar kan låta lite stora och iväg svävande.
Tanken var ju att tala om vad mitt "mål" är men som jag skrev i ett av mina första inlägg så behövde jag hjälp med HUR jag ska ta mig dit!
Därav var ditt senaste inlägg HELT klockrent!
Gav mig verkligen något att "spinna vidare på" och något som jag so du skrev skulle kunna börja med imorgon och som även min ekonomi skulle klara av!
Ska faktiskt redan imorgon börja titta efter potentiella samarbetspartner när det gäller leverans av möbler.
Både i och utanför Sverige.

Färgdelen hr jag redan bra kontakter inom som jag ska kontakta när jag hittat bra möbel leverantör.

Det här med att nischa sig och då främst på lobbyn var ju en riktigt smart idé och konstigt att jag inte tänkt i dom tankarna själv.

Har kanske varit lite för fokuserad på målet och inte sett vägen dit.

Tack ännu en gång för tipset!

Mvh
Sebastian

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 18 av 19

2007-11-14, kl 20:32

username

Medlem
#52499

Inlägg: 25

http://www.strategiskmarknadsplan.se var inte en dum sida. om du inte beökt Marcus sida Sebastian så gör det. Mycket känns som huvudet på spiken.
Jag personligen gillar människor som driver framåt på ett forcerande sätt. Vissa kallar dem besserwisser andra för entrepenörer. Tror att 1000:-/ mån kan vara välinvesterade pengar.
Sedan så är det väldigt lätt att tappa fokus när man startar sitt första företag. Man känner att man skall fånga upp alla kunder i hela världen, men det behövs inte. Gör som Marcus säger satsa på de som sitter på pengarna som är beredda att betala för just din tjänst.

Kör så det ryker.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 19 av 19

2007-11-17, kl 10:18

marcuszacco

marcuszacco

Inlägg: 3

Du är så välkommen.

Om du fastnar, så vet du var jag finns.

-Marcus Zacco

http://www.strategiskmarknadsplan.se

För mer info och videos\r\nhttp://www.entreprenorskola.se

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Sida 2 av 2

1 2