Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Affärsidéer

Får vem som helst!?

Inlägg 1 av 3

2009-04-29, kl 21:00

username

Medlem
#58535

Inlägg: 9

Får vem som helst!?

Hejsan..

Har lite funderingar, vill inte ta allt här. Men får vem som helst starta en fond? Typ en fond för att hjälpa till exempel fattiga gatubarn i något fattigt land. Där privat person skänker pengar till som jag sa tidigare fattiga barn.

Hör av er om ni vet nått för är väldigt intresserad då jag har fått lite idér..

//PA

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 3

2009-04-30, kl 03:50

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Patrik:
1. detta är inte en starta-eget-fråga egentligen. För fonder om de skall få "grönt ljus" med 90-nummer på banken osv måste följa vissa regler bl.a. inte ske iu vinstsysfte. Starta eget handlar om vinstverksamheter,

2. Vem som helst kan starta men sedan är det inte kul att bli "svartlistad" eller anklagad för ... så det bör ske enligt alla konstens regler. Normalt startar inte privatpersoner i egen regi fonder eftersom det är extremt olämpligt att blanda ihop privat ekonomi och bidragspengar. Utan man väljer mellan en ideel organisation med betalande medlemmar eller en stiftelse. Ingen äger en stiftelse och man tar inte ut någon "vinst".

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 3

2009-04-30, kl 07:11

M1234rt

M1234rt

Inlägg: 65

Patrik. Det är inga problem att starta din egen idella förening. Det är inte alls svårt utan du måste ha en styrelse på minst 3 personer. Registrera organisationen gör du på skatteverket.

90 nummer är inget som vanliga mindre organisationer har. Vi har klarat oss utan det i 9 år. Det hela handlar om att du hela tiden är öppen mot givarna och redovisar var alla pengarna går.

Det bästa är att ni har ett uppsatt mål som ni strävar efter, inget svävande mål utan något konkret som givarna kan se. Vi renoverar till exempel ett barnhem i ryssland. Vi gör före och efter bilder samt erbjuder den som vill att följa med ner.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat