Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Affärsidéer

Hur verkställer jag min ide?

Inlägg 1 av 4

2009-08-22, kl 13:05

username

Borttagen
medlem

Inlägg: 3

Hur verkställer jag min ide?

Hej!Jag fick en sån wow ide igår, och nu måste jag ta tag i den. Hur går jag nu tillväga? Jag har inga pengar eller sponsorer, jag är bara en vanlig privatperson med värdens bästa ide. Svar snarast tack.

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 4

2009-08-22, kl 19:43

username

Elisabeth
F

Inlägg: 2

Elisabeth

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 4

2009-08-23, kl 14:36

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

TereseOftast när man får en "bra ide" så visar det sig så småningom att den inte var en bra ide. Problemet kan vara att priset blir för högt, marknadsföringen krångligare än man trodde, osv. Så du skall göra en projektplan med budget. Med projektplan och budget testar du din ide i teorin, kostar mindre än att testa på riktigt. Beskriv din ide. Beskriv dina kunder - vart hittar du dom, hur många är dom (antal teoretiskt möjliga * viss % som kanske kommer kunna köpa), vad betalar de i snitt. Beskriv konkurenter och andra"hot" och på vilket sätt du kan klara detta (någon som skall öppna en biograf "hotas" av diskotek, TV-tittande, ungdomsgården ...). Räkna ut vad du kan sälja för och räkna ut vad en kund kan vara villig att betala. Lista alla kostnader du kommer ha, från lokal via olika inköp till försäkringar mm.Gör en budget för minst 3 år. Bygg den på antaganden du anser vara relistiska. Dina beröknade utgifter ökar du med 50% för oförutsedda och andra kostnader du inte fått med. och skatten, hur mycket blir den? Moms? Kolla om det ser ut som vinst eller inte och om det blir rimligt med pengar över. Om du tycker att du har en bar ide är det troligen 10% chans att den verkligen är bra efter att man tagit hänsyn till allt. Lycka till

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 4

2009-09-05, kl 21:36

username

Ewald
Lick

Inlägg: 5

Hej !Är ganska nyfiken nu. Vad är det för en idé ? Jag vet att man ofta inte vill prata om sin idé eftersom ju andra sen kan ha samma idé ;-). Ibland gäller det patent osv.osv. Men vill du prata om din idé Terese ?

Inläggets betyg
Svara Svara med citat