Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Affärsidéer

Funderar på att starta en Barnbutik med en vän.

Inlägg 1 av 5

2010-02-03, kl 19:43

username

Angelica
Söderberg

Inlägg: 1

Funderar på att starta en Barnbutik med en vän.

Jag är 23 år och har tillsammans med en vännina en massa planer och ideer på hur vi ska starta en barnbutik i samhället där vi bor.
Vi har ingen som helst erfarenhet av att starta eget företag och har därför en massa frågor och funderingar.
Hur börjar man? Vad ska man tänka på ? Vad finns det för risker?
Vart ska man vända sig när det gäller dom ekonomiska frågorna?

Någon som har tips och råd om hur man gör verklighet av sina ideer?

Mvh Angelica

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 5

2010-02-04, kl 10:28

hellen

hellen

Inlägg: 20

Hej!
Det finns en mängd böcker, broschyrer som handlar om att Starta Eget. Kolla på Nutek och hos Skatteverket. Finns också en bra bok som heter Starta Eget. Ni behöver göra en s k affärsplan. Risker finns det i alla projekt men om ni gör ett bra förarbete så minimeras riskerna. Skatteverket brukar också ha informationstillfällen där man får bra information om vad man bör tänka på vid start av föetag.

Helena

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 5

2010-02-04, kl 21:09

username

Jonas
Björkskog

Inlägg: 2

Jo hej.
Man undrar ju till först att finns det kundunderlag?, om det finns det så brukar jag alltid resonera som så att kan dom så kan vi.
Då gäller det att armbåga sig fram.
Jag har också det rådet att vill man lyckas med det samma så måste man nog ge bort en hel del fritid och hemmaliv. Om din ide´ är bra och du tror på den, gå till din lokala bank.
Där får man alltid mycket gratis hjälp.

Johtaja

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 5

2010-02-09, kl 16:38

username

Björn
Ershagen

Inlägg: 4

Hej!
Om ni är två och vill ha delat ansvar måste starta ett handelsbolag annars får ni ha var sitt enskilt bolag där den ena fakturera den andra för tjänster.

En webshop kan vara bra och en billig början. Jag har en webshop www.kidsway.se som sällan uppdateras när det gäller innehållet men som får in några order än då trots allt. Om denna hade underhållits bättre av någon som har lite entusiasm hade den haft lite potential. Jag skulle kunna tänka mig någon typ av partnerskap eller rentav att någon tog över www.kidsway.se. Vid intresse är det bara att höra av sig.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 5

2010-02-12, kl 18:41

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Det viktigaste är att kunderna gillar iden och handlar.
Punkten om kundunderlag innan är ytterst relevant.
Frågan om USPlikaså. USP=Uniqe Selling Point. Dvs man skall inte bara starta något utan man skall vara BÄST på något för att kunna hålla ett kundunderlag. Billigast, bästa varorna, bästa servicen är några exempel. Eller unika produkter som ingen annan har.
Otroligt vanligt fel när man startar fysik butik är att välja en butikslokal i billigt läge. Billigt läge betyder små inkomster som oftast inte täcker lokalkostnaderna. Dyrt läge i ett attraktivt centrum kan dock löna sig eftersom man då kan få en massa droppinkunder.
Ett annat vanligt fel: Man underskattar marknadsföringen. Utan marknadsföring inga kunder. Behöver inte vara jättedyrt, finns olika trck, men skall med.

En affärsplan och en budget för några års verksamhet är en bra övning där ni i teorin testar iden utan att riskera egna pengar. Men alla fakta måste vara relistiska. Hur många kunder besöker per dag, hur många % handlar och i genomsnitt för hur mycket och vilken marginal har ni och ... och glöm inte bort att analysera konkurenternas inverkan på era affärer.

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat