Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Export & Import

Import av Tshirts (inkl tryck)

Inlägg 1 av 5

2010-02-25, kl 22:43

Kenan

Kenan

Inlägg: 11

Import av Tshirts (inkl tryck)

Hej alla på startaeget.se

Detta är mitt första inlägg här på detta forum. Genom att skriva detta inlägg hoppas jag kunna få många svar på mina frågor jag ställer här.

Jag har gått i tankarna under en längre tid att importera T-shirts till Sverige. Ju mer jag spånar kring detta ju mer frågor blir det. Importeringen av T-shirts kommer vara regelbunden och om möjligheten finns ser jag gärna att dem också trycks i fabriken som tillverkar dem.

Min affärside bygger på att jag har T-shirts storlekar mellan S-XL i runt 7-10 olika färger. T-shirtsen kommer vara tryckta med rätt stora motiv. Tänk er ex H&M:s tryckta T-shirts. Hur stor kvantite av T-shirt jag behöver är osäkert. Grovt räknat behöver jag 100st per färg i storlekar mellan S-XL. Varje motiv har en upplaga på 30-50 st T-shirts i storlekarna S-XL.

Nu till frågorna.
1. Vad för modell tillhandahåller H&M, Zara osv. i sina butiker? Är det "vanliga" modeller eller är de andra. Vad heter dem i så fall?

2. Vart kan jag få tag i kontakter som har dessa modeller?

3. Vilket land ska man importera ifrån? Det är väll skillnad på lagar och regler från land till land?

4. Hur räknar man kvaniteten? Jag skulle behöva 700st T-shirts till första beställningen i 7 olika färger dvs. 100st T-shirts finns i en färg osv. Varje färg som har en kvantite på 100 st T-shirts ska ha storlekarna S-XL.

5. Vad för kostnad kan detta bli? Vill någon ge en offert är ni välkomna att göra det.

6. Hur tycker man fashion tryck billigast och med kvalite? (tänk er HM:s T-shirts. Jag tänker mig sådana t-shirts)

7. Är det möjligt att finna en tillverkare av T-shirts som också trycker på dem i samma fabrik?


Jag vill gärna ha kontakt med er som har kunskap om detta. I vissa trådat har jag läst att de finns aktiva medlemmar som har kunskap kring detta och till och med äger fabrik som tillberkar T-shirts. Ni kan nå mig på följande mailadress: [email protected]

Hälsningar
Kenan



Kenan

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 5

2010-02-26, kl 09:56

TryckExperten

TryckExperten

Inlägg: 44

Bara 700 T-shirts låter lite för att importera till Sverige och krångla med importregler. Enligt vad jag förstår så ska du ha 7 olika färger i 4-5 olika storlekar.

Det finns många svenska leverantörer som kan erbjuda dig T-shirts i olika utföranden. Googla på nätet så finner du många.

Vi erbjuder också T-shirts med tryck till bra paketpriser.
700 st i olika färger är inga problem.
Maila oss om du vill veta mer.

Daniel Klasson
SportStuff.se
-Sportkläder med logotryck.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 5

2010-02-26, kl 10:43

Kenan

Kenan

Inlägg: 11

Ja precis. Jag ska ha runt 7 olika färger i 4-5 storlekar. Volymen jag kan tänka mig är runt 1000-2000 T-shirts. Blir jag nöjd med utförandet, kvaliten, servicen osv. så kan företaget räkna med större volymer och beställningar regelbundet.

Jag kan också förtydliga att trycken på T-shirten oftast kommer vara väldigt stora. De kommer täcka magen/bröstet och kommer innehålla 1-5 olika färger på varje tryck. Ett tryck kommer användas på enbart 50 T-shirts. Dvs. ett tryck har en upplaga på 50 ex.

Detta kanske gav er en klarare bild hur jag tänkt mig. Jag ser gärna svar från både privatpersoner och företag. För att avgränsa detta lite mer så letar jag T-shirts från 30kr och nedåt.

Kenan

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 5

2010-02-26, kl 19:08

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Jag har fabrik i Indien och syr, trycker, broderar, osv.

Först som sist:
-Om du har eget varumärke och låter någon tillverka dem så är det bara att köra på så länge du inte kopierar t.ex. ett tryck.
-Om du importerar okända och små märken brukar det kunna ordnas.
-Men stora företag som H&M osv vill inte att någon skall importera deras plagg och då är det förbjudet att importera från land utanför EU. Däremot kan du importera innom EU - om du får tag på några sådana plagg vill säga.
-Även innom EU är det totalförbud att handla med kopior.

OK så till dina andra frågor:
1. -Det finns olika beteckningar på vissa typer av plagg eller på olika delar. Variablerna på en T-tröja är ju om ärmen är lång, kort eller ... Om halsen är rund eller V eller ... (finns många olika) Om den är lång eller kort Om den skall sita löst, normalt eller trångt ...
-Sedan handlar det om vilket material (t.ex. bomull eller bommul-polyester - eller ... finns massor), hur tyget har vävts t.ex. om det är Single Jersey eller 1x1 rib eller Interlock eller ... Vidare tygets gramvikt per kvadratmeter, tygets färg, ...
-Extras som tryck, broderier, paljetter, knappar ... Viktigt här är storlek, antal färger, ...
Lite mer info kan du se på www.tshirtmanufacturer.co.uk

Vad H&M kallar sina modeller vet jag inte. Men du kan ju alltid köpa in en av deras tröjor och utgå från den som prov om du gör tillräckligt med ändringar så det inte är en kopia. En enfärgad röd T-tröja med V-hals kan ingen göra anspråk på att ha som sin designrätt naturligtvis. Men alla kopierar alla till viss mån, dvs ser vad som är moderiktigt en viss period och designar något som utgår från den delen.

2. Du kan normalt inte köpa in H&M-tröjor mm. De som säljer otrycta plagg är t.ex Fruit of the Loom osv.

3. Se vad jag skriver i början av detta mail.

4. Antal plagg går bra, och antal per storlek.

5. Om du vill köpa en bil men inte berättar om du vill ha en begagnad Fiat eller en ny Mercedes ... inte lätt att ge pris. Samma med T-tröjor. Man måste veta ALLT om vad du vill ha. Fråga aldrig på pris utan att själv ha en specifikation enligt det jag nämner under 1 ovan. Eller ett prov du kan visa upp. Jag säljer T-tröjor från ca 10:-/styck men vanligtvis runt 25:- styck med t.ex. ett tryck men det varierar kraftigt. Transport tillkommer, liksom tull och moms. Om man köper i liten mängd tillkommer allehanda design och originalkostnader. Vidare om man tittar på ditt exempel: 100 per färg är under minimum för tygtillverkning, dvs då måste du välja lagertyger. (Minimum för ett tyg är normalt 500 T-tröjor, men då kan du tillverka olika modeller från samma tyg). Tryckkostnaden beror på motiv och storlek samt tryckmetod.

6. Återigen finns det en massa OLIKA tryckerimetoder. Utan att veta vilket motiv, hur stort osv kan man inte säga. Och hur många olika tryckmotiv. Billigaste trycken startar när man trycker minst 1000 per tryckmotiv.

7. Ja. Min fabrik erbjuder allt från tillverkning till tryck och ...

Jag skulle vilja säga så här att du har två möjligheter:
-Du kan köpa färdiga T-tröjor och trycka upp dom hos ett tryckeri. Valfriheten är mindre men det går ganska fort. Kvaliten ofta si och så dock.
-Eller du talar direkt med fabrik (som min) och kan då variera designen hur mycket du vill - men det tar långre tid och kräver att du kan ge bra information eller visa upp prov. Vi har Kvalitet och Etik som vårt motto. Men skall du starta ett eget varumärke är det mycket bättre för du får eget företagsnamn/varunamn i nacken osv.

Ungefär så.

Lycka till

Du kan alltid maila din förfrågan till mig på [email protected]

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 5

2010-02-26, kl 23:46

Kenan

Kenan

Inlägg: 11

Pers inlägg var till väldigt stor hjälp och jag förstår att du måste ha mer information om allt i princip för att kunna ge ett förslag om pris, leverans osv.

Jag ska under nästa vecka sammanställa ett mail till dig med den informationen du frågade efter. Ditt företag låter väldgt intressant och med den information du givit mig tror jag att ni kommer passa mitt bolag väldigt bra.

Ska förtydliga att detta handlar om ett eget märke, med speciella tryck. T-shirten ska inte efterlikna HMs T-shirt modell. Jag tog upp det som ett exempel för att på ett ungefär visa hur stora trycken kan vara.

Har ni frågor kring detta eller vill förklara något mer privat så kan ni mejla till min e-mail: [email protected] (använder denna mail då bolaget konkurrerar med ett annat liknande bolag)

Kenan

Inläggets betyg
Svara Svara med citat