Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Utlandsetablering

Företagskontakter i Ryssland

Inlägg 1 av 1

2010-05-04, kl 14:48

username

Fredrik
Tillman

Inlägg: 10

Företagskontakter i Ryssland

Mitt och min partners företag i Kaliningrad sysslar med kontakter med Ryssland, främst då Kaliningradregionen som ligger mellan Litauen och Polen.

Här finns stora möjligheter att utnyttja billig arbetskraft till produktion av olika varor, på ett avstånd som är närmre till Malmö än vad Stockholm är. Exempel på produktion som går att utföra här är Metallsvarvning, Webbutveckling, olika former av trävaror, klädessömnad, montering av olika tekniska produkter, bärnsten, jakt och fiskeresor, modulhus med mera.

Vi har tio års erfarenhet av regionen och vet att det finns ett stort intresse i att hitta svenska företag som är intresserade av att outsorca till regionen. Till exempel tjänar en mycket bra svarvare en femtedel av vad en svensk motsvarande tjänar, en programmist tjänar en tredjedel. Det finns med andra ord mycket pengar att spara genom att använda outsorcing till Kaliningrad.

En annan fördel är att ni inom några få timmar kan vara på plats i Kaliningrad. Till skillnad till om ni använder leverantörer i Kina eller Indien.


Med vänliga hälsningar
Fredrik

Svara Svara med citat