Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Affärsidéer

Glasmästeri

Inlägg 1 av 4

2004-11-18, kl 11:50

username

Per
Eliasson

Inlägg: 4

Glasmästeri

Står i valet om jag skall ta över med en vän ett släktföretag i form av ett renodlat glasmästeri. Det är ett mycket känt glasmästeri i den mindre staden i Västsverige. Min fråga till Er är om det är orealistiskt att tro att man efter några år när man kommit in i det ordentlig göra om företaget till en helhetslösning. Där man erbjuder kunden snickeri glasmästeri murning och elektrikerjobb. Jag vill bara knyta de andra hantverkarna som samarbetspartner där jag köper tjänsterna från dom och säljer till min kund. Inriktningen skall vara mycket fint gammaldags hantverk där vi erbjuder allt från tillverkning till att bygga färdiga hus med mycket hög finish. Företaget skall vara riktat mot exklusiva kunder. Vad tror ni? Vi är idag 21 respektive 29 och har ingen tidigare erfarenhet av att driva företag men är mycket insatta i dagens verksamhet.

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 4

2004-11-18, kl 22:23

larsarenander

larsarenander

Inlägg: 1436

Det är ju ofta det går till på det viset. Man frågar någon som gjort ett bra arbete om han vet någon annan som kan göra andra bitar. Att samla på det sätt du beskriver tycker jag låter utmäkt. Du kommer förmodligen då att finna även andra lösningar som du inte tänkt på idag.
Lycka till!
Lars
Abi Design
Start av företag och ekonomistyrning

[email protected] EKONOMISTYRNING Utgivning av min bok KVINNA I STRID. Engelsk version WOMAN IN BATTLE ISBN NR 978-91-981066-1-9 finns nu tillgänglig i Sverige.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 4

2004-11-25, kl 00:31

username

Sven
Svensson

Inlägg: 11

Har ni ett väl inarbetat namn vore det bara dumt att inte försöka vidareutveckla det hela.....

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 4

2004-12-29, kl 15:41

username

Mikael
Nojonen

Inlägg: 7

Hej!
Jag tror idén med att stå på flera ben är inte dum men även att hitta en nisch inom sitt eget område kan vara en bra grej. Jag startade ett bilglasmästeri för 11 år sedan som jag sålde för 2 år sedan. Hela affärsidén var att bara specialisera sig på bilar. Det tog inte oss många år att bli marknadsledande i våran stad. När jag slutade omsatte vi 3,5 miljoner på att bara jobba med bilglas. Vore jag ni så skulle jag koncentrera mig på en sak men det är min personliga åsikt.
Idag har jag gått in i en helt annan bransch. Jag äger 2 st obemannade solarium. Jag jobbar ungefär 1 timme/dag. Jag letar efter lokal för att öppna mitt tredje solarium. Det är den bästa affärsidén jag hållt på med hittils. Jag lever på det här och jag har även hjälpt kompisar att komma igång med egna anläggningar.
MVH Micke

Inläggets betyg
Svara Svara med citat