Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum ABC för dig som vill starta eget

startkapitalet?

Inlägg 1 av 2

2011-01-06, kl 20:25

Romsan

Romsan

Inlägg: 2

startkapitalet?

Är i startgroparna för att starta eget aktiebolag och vill ha svar, tips och råd.Startkapitalet, 50.000 kr, är det pengar som kan finnas på personliga kontot vid start eller måste det överföras till företagets konto, och alltid finnas tillgängligt?
Behöver nämligen de pengarna till ett lägenhetsköp inom några månader.Hur är det med verktyg, bil eller liknande som kommer användas i företaget, kan de värderas och användas som startkapital? I och med att de står på företaget?

Kan jag t.ex. skriva över min privata bil på företaget och bilens värde blir då startkapitalet?Kommer självklart kontakta personer muntligt angånde allt detta men vill ha era åsikter och svar också.¨Har ni andra tips så är det mycket välkommet.Tack på förhand

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 2

2011-01-20, kl 16:28

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Om du pratar enskiuld firma behövs inget startkapital.Om du pratar AB så skall de finnas på företagets konto och företaget måste ha vissa minsta tillgångar ALLTID. Från AB kan du inte bara ta ut pengar utan bara genom lön eller aktieutdelning. Du kan sätta in en bil som så kallad apportegendom men se upp med att dess värde sjunker med tiden - du måste ha visst minsta vörde om du skall ha AB:

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat