Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem

Sida 1 av 2

1 2
Forum Affärsidéer

Råd för er som har en affärsidé

Inlägg 1 av 11

2004-12-02, kl 14:57

username

Claudia
Christina
Christina

Inlägg: 11

Råd för er som har en affärsidé

Det är en stor risk att människor som har en unik affärsidé avslöjar den för andra . Själv klart vill man ha stöd, hjälp eller behöver vrida och vända på idén. I vissa sammanhang kan detta utnyttjats av de som fått höra idén, speciellt då det finns en stor potential i den. Helt plötsligt finner du att din egna idé finns ute på marknaden, och någon gör pengar på den.

När man upplever detta blir man mycket ledsen för man förstår att idén kanske har blivit bestulen och att den man har litat på inte har respekterat dig.

Utan bevis kan en juristen inte göra mycket när man presenterar vad som har hänt. Om man vill diskutera sina idéer med andra i sitt nätverk, kan det vara bra att be den andre att skriva på en s k sekretessförbindelse. I en sådan lovar man att hålla idén för sig själv, och inte använda den för egen räkning.

Det bästa är att vara försiktig, diskutera din affärsidé med dem som är närmast dig, och när du börjar komma nära människor du inte vet mycket om, be dem att skriva på en sekretessförbindelse.

Kan du inte få en sekretessförbindelse då är det bättre att du avstår från att prata om din affärsidé om du inte har hunnit komma långt med den så klart.

Lycka till!!

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 11

2004-12-02, kl 19:23

username

Trantor
Invest

Inlägg: 68

Jag håller inte med. Affärsidé har ingen värde om man inte kan realisera det. Man måste skilja affärsidé och affärshemlighet. En affärsidé är öppen för alla att se: vad man vill göra. En affärshemlighet är hur man gör det. Så jag tycker man kan tala högt om affärsidé men hålla tyst om affärshemlighet.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 11

2004-12-02, kl 22:17

username

Claudia
Christina
Christina

Inlägg: 11

Affärsidén och affärshemligheten är ofta integrerat så att om man avslöjar den ena så avslöjar man den andra.
En affärsidé ska berätta vad företaget ska syssla med, i vilken bransch, vad man ska erbjuda, vilken är den unika kundnyttan och vilken målgrupp man riktar sig på.

Vi måste ha klart för oss att sälja exempelviss pennor är inte en affärsidé, men att sälja pennor som är ampassade t.ex. till blinda människor och tala om fördelen med dessa pennor och varför blinda människor ska köpa dessa pennor samt var blinda människor kan köpa produkten, kan vara en unik affärsidé.

Att berätta detta för en person som kanske redan har ett företag som sysslar med elektroniska komponenter och tillverkar elektroniska produkter är kanske inte den bästa man kan göra framför allt om man gör detta via Internet.

Därför insisterar jag fortfarande att man ska vara försiktig när man berättar om sin unika affärsidé.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 11

2004-12-02, kl 22:54

larsarenander

larsarenander

Inlägg: 1436

cchristinai du har så rätt men man måste ibland göra något för att komma igång och att ha ett avtal är ibland inte vatten värt om det vill sig illa. Jag har själv som uppfinnare råkat ut för detta och gick ur föreningen, men skadan var redan skeddd. Jag hjälper till vid företagsstart och får veta en hel del hemligheter, men det är inte min sak att utvecka dem utan jag ser på själva starten och ekonomistyrningen i ett tidigt skede.
Lars
Abi Design
Start av företag och ekonomistyrning

[email protected] EKONOMISTYRNING Utgivning av min bok KVINNA I STRID. Engelsk version WOMAN IN BATTLE ISBN NR 978-91-981066-1-9 finns nu tillgänglig i Sverige.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 11

2004-12-06, kl 17:29

cougarit

cougarit

Inlägg: 46

Ett problem är ju att om man som jag letar kapital så vill man inte prata om projektet för mycket, vissereligen har jag registrerat domänen. Men det finns ju andra namn att välja. Så affärdidé och affärshemlighet går nog lite hand i hand. Jag vet inte hur man ska ställa sig till de här som vill satsa pengar men som har hotmail, spray adresser och allt, det känns inte riktigt med gratis adress seriöst tycker jag. Sen kan jag hålla med om att skriva sekretessavtal är bra, då har man i alla fall ett litet skydd.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 6 av 11

2004-12-09, kl 01:20

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Ett tipps: Avslöja inte din affärsidé till den som kan ha glädje av att skäla den. Vill du ha en inveterare kan du välja någon som inte har tid och lust att konkurerar med dig, inte en som redan sysslar med liknande produkter.
Per, DragonStar Pro, London

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 7 av 11

2004-12-12, kl 17:28

username

Aggie
Burke

Inlägg: 20

Hej,
Jag har läst era meddelanden och har en fråga till er...
Jag har en unik affärsidé och en unik produkt, men jag har inte kunskaperna om hur man kommer ut på marknaden, hur man säljer produkten på bästa sätt.
Jag vore tacksam om ni kan ge mig lite tips&råd!

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 8 av 11

2004-12-13, kl 00:25

larsarenander

larsarenander

Inlägg: 1436

Genom Patentverket kan man skydda sin produkt men ju mer unik den är desto fortare kopieras den i ett annat land. Jag har sett och träffat så många uppfinnare under mina dar så har du något unikt. Blod svett och tårar kommer bli ditt resultat och i slutändan kanske du får någon liten hacka men under tiden förstört hälsan. Du har också att slåss mot andra länder som säger sig ha kommit först med idén. Jag hade själv en sådan men la av. Den idén korades det året som Frankrikes bästa uppfinning.
Men de idéer om att starta företag med ekonomistyrning är mycket mer kreativt. Det märker jag på all E-post till min adress [email protected]

Lars
Abi Design
Start av företag och ekonomistyrning

[email protected] EKONOMISTYRNING Utgivning av min bok KVINNA I STRID. Engelsk version WOMAN IN BATTLE ISBN NR 978-91-981066-1-9 finns nu tillgänglig i Sverige.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 9 av 11

2004-12-15, kl 16:23

username

Claudia
Christina
Christina

Inlägg: 11

Kastar inte bort din idé om den är så bra som du säger. Vad du kan göra i första hand är att ringa till Patentverket och fråga hur du ska göra för att registrera din idé så att du förstår bättre vad detta innebär. Jag kan inte mycket om det, men jag vet att du kan be skydd för din produkt i ett eller flera länder. Allt beror på hur bra den är och om det är lönsamt att be skydd i flera länder.

Jag vet inte var du bor, men du kan ringa till Innovation Stockholm som finns för att hjälpa människor som du. De kan hjälpa dig med rådgivning och t.o.m. skaffa dig bra kontakter för att du ska kunna gå vidare med din idé. Deras hemsida är: www.innovationscentrum.se., det är ALMI Företagspartner som står bakom det.

Jag tror att du kan lita på Innovation eftersom de finns till för att hjälpa folk att utveckla sina ideér, men råd till dig, var försiktig med folk som vill veta om din idé och be dig att maila över mer info. Det finns många som vill ”glida på räckmaka” Va’ smart och lycka till!!

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 10 av 11

2004-12-26, kl 20:44

username

John
Olsson

Inlägg: 3

svar på frågorna vad är problemet diskuter ideer är ju att drömma. Det gör ju ca 95% av sveriges befolkning. Dom andra 5% möjligtvis går till handling.Att bli bestulen på en afärside kalas för konkurans då prattar vi om prisdumpnig. Enkelt förklarat utan att ha några studie skulder.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Sida 1 av 2

1 2