Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem

Sida 2 av 3

1 2 3
Forum Marknadsföring & Reklam

Vet du hur man hamnar på googles första sida?

Inlägg 11 av 21

2011-01-21, kl 12:11

Templater

Templater

Inlägg: 56

 Ett tillägg:
Det är ju kul när man lyckas! Sök på Google med orden "jurist stockholm" så hamnar min sajt:  www.juriststockholm.se på första plats.
Ett exempel på en sajt som är optimerad enligt mina tips ovan.

Samuel Liljekvist
Enkelsidan Webbdesign
http://www.enkelsidan.se

[url=http://www.enkelsidan.se]Enkelsidan webbdesign >>[/url]

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 12 av 21

2011-01-21, kl 12:17

nejin

nejin

Inlägg: 8

  Det där var ett nytt upplägg, att man får betala per klick? Ibland undrar jag hur många av de som jobbar på ett SEO företag som egentligen har en susning om vad de håller på med. Så ni hjälper någon att komma upp i SERPEN och sedan får man betala per klick. Så om jag låg låt oss säga på 6e plats utan er hjälp och 4e plats med er hjälp så kommer ni sedan ta betalt för vartenda klick? Det låter som rena sjöröveriet.

Härtgruppen - Erbjuder kurser i HLR och förstahjälpen

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 13 av 21

2011-01-21, kl 12:19

nejin

nejin

Inlägg: 8

 Jo det där måste anses vara en bugg i google som dom förhoppningsvis bygger bort snarast. Att man genom att ha med sökordet i domänen får lite väl mycket gratis. Jag har själv testat med att göra detta ett antal gånger, och desvärre så kan innehållet nästan vara vad som helst och placera sig bra så länge domänen innehåller sökordet.
Men ett grattis i vart fall! :)

Härtgruppen - Erbjuder kurser i HLR och förstahjälpen

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 14 av 21

2011-01-21, kl 12:23

Templater

Templater

Inlägg: 56

 Tack! Sajten innehåller ju en hel del optimerade texter också :-)

Samuel Liljekvist
Enkelsidan Webbdesign
http://www.enkelsidan.se

[url=http://www.enkelsidan.se]Enkelsidan webbdesign >>[/url]

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 15 av 21

2011-01-21, kl 12:29

nejin

nejin

Inlägg: 8

 Jo såg det när jag tittade på den :) Men jag måste säga att något fattas verkligen i googles algoritmer. Det finns inget bättre just nu, men när man tittar på sökresultaten så är de egentligen ganska usla med tanke på hur många "spam" sidor som kommer högt upp. Inget illa menat mot din sida ;) men du förstår kanske vad jag menar.

Härtgruppen - Erbjuder kurser i HLR och förstahjälpen

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 16 av 21

2011-01-30, kl 13:50

Bingo

Bingo

Inlägg: 9

Spendera lite tid på http://seo-forum.se. Där kan du lära dig väldigt mycket matnyttigt!

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 17 av 21

2011-03-05, kl 15:26

Marie Andervin

Marie Andervin

Inlägg: 10

Hej! Det absolut viktigaste är att du själv har egna grundkunskaper inom området, så att du själv kan validera eventuella olika samarbetspartners/leverantörer. Sökmarknadsföring (sökmotoroptimering) är ett gediget, men extremt viktigt område att arbeta med gällande synlighet på webben. Den 11 april kan man gå en grundutbildning i sökmarknadsföring hos Search Integration AB för bara 1990 kr, den är helt perfekt när man står inför din frågeställning. Då får du själv veta vad du behöver göra för att komma högt upp i det organiska (ej köpta) fältet hos Google och därmed också värdera om du behöver ta in hjälp eller ej. Titta på denna länken, http://sokmotoroptimering.eventbrite.com/. Bokar man även innan 11 mars får man ett Early Bird pris :-). Vill man inte gå utbildningen och ska leta efter en bra samarbetspartner, se till att de följer SWEDMAs etiska regler för sökmarknadsföring. Det är en djungel där ute och det finns tyvärr aktörer som inte arbetar etiskt och korrekt med sin sökmotoroptimering. Lycka till!// Marie Andervin

Marie Andervin, Marknadsstrateg hos Andervin Consulting
Ett konsultföretag inom strategisk kundutveckling, marknadsföring och affärsutveckling

Ta gärna del av portalen för smartare marknadsföring www.marknadsstudion.se

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 18 av 21

2011-05-15, kl 10:50

obitus

obitus

Inlägg: 3

SEO är en djungel. Jobbar själv med det och det krävs mycket tid för att ranka högt. Ett tips är att om du verkligen är seriös i att lära dig att göra Effektiv Sökmotorsoptimering så bör du använda dig av någon form av programvara för att analysera din sida och arbeta utefter det eller att helt ankelt anlita en firma som gör jobbet åt dig.

Tyvärr finns det inte några genvägar för sökmotorsoptimering utan det krävs hårt jobb för att lyckas. På http://www.sokmotoroptimering.nu/seo-guide/verktyg finns en hel del länkar till verktyg. Framför allt så kan du gå in på http://www.pineberry.com/analysverktyg/ om du vill få en snabb överblick av det som är gjort på sidan och hur bra det är. Resten handlar om att bygga länkar mer eller mindre.

Mvh,
Anders

Liquid Design, Vacker Webbdesign & Effektiv Sökmotorsoptimering i Stockholm

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 19 av 21

2011-06-13, kl 21:50

seotjejen

seotjejen

Inlägg: 2

Som sagt, detta kallas sökmotoroptimering och är inte helt lätt att få ordning på, men det går att lära sig. Läs därför mer om detta genom att söka på SEO eller sökmotoroptimering i en sökmotor och gå igenom den information du får upp. Det finns många bra tips kring detta att hämta där ute.
Att betala för att gå en kurs eller för att få någon annan att optimera sidan om man inte vet vad det innebär är dock mycket riskabelt.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 20 av 21

2011-06-13, kl 22:05

obitus

obitus

Inlägg: 3

Vet inte riktigt om jag håller med dig om att det skulle vara riskabelt. För det första måste man vara realistisk. Inget företag kan garantera en första plats utan en massa humbug och annat vad det gäller att producera inlänkar o.s.v.

För det första tycker jag personligen att man ska satsa på att sidan i sig är sökmotorsoptimerad på själva domänen så att man har absolut bästa förutsättningarna som går. Där handlar det om att man måste ha stor kunskap om hur man ska agera. Visst, det finns absolut en rad tips på hur man ska göra men som jag sa i ett tidigare inlägg, det är helt klart en bättre investering att införskaffa en programvara för att mäta de mätpunkter som antas spela in eller att faktiskt hyra någon som kan det.

En sak jag däremot har svårt för det är de som kommer ranking med hjälp av inlänkar. Ibland har man inget val, det är sant, men det man får för pengarna är egentligen inget som någon vill ha. Kvalitén på de inlänkarna är oftast under all kritik och ett stort antal "fuskare" i branchen använder sig av sk länkfarmar och falska bloggar för att skapa inlänkarna. Kortsiktigt går det säkerligen att höja en ranking radikalt, vilket jag sett själv, men ser man det ur ett stort perspektiv så är faktiskt risken hyfsat stor att man faktiskt blir svarlistad på grund av det om man har otur och då är man riktigt "rökt".

Dock så är det ibland så att man måste köra en fuling och köpa tjänsten att någon gör en inlänkningskampanj. Se då till att bara betala för resultat och de sökord som du själv valt.

Om du/ni vill veta mer kan ni läsa lite på min blogg, http://liquiddesign.se/index.php/blogg.html, så kanske det ljusnar lite. Jobbar en hel del med sökmotoroptimering men det är en djungel och som föregående talare sa, man ska passa sig för att köpa grisen i säcken och se till att den man jobbar med också är realistisk, håller sig till det som google, bing och övriga är ok och framför allt är transparent vad det gäller resultatet.

//A


Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Sida 2 av 3

1 2 3