Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Export & Import

klädsömnad

Inlägg 1 av 3

2011-04-19, kl 11:08

pärlan

pärlan

Inlägg: 1

klädsömnad

Jag undrar om någon kan hjälpa mig med att producera mitt klädmärke i t.ex Estland, Lettland eller Litauen? jag har designat ca. 12 olika klädesplagg för damer. Skulle vilja få dem uppsydda i mindre upplaga till att börja med för att testa hur det skulle gå att sälja dem. kommer att stå på någon klädmässa också. Antalet skulle vara ungefär 10st av varje modell i storlek S, M, och L. Totalt ca. 360plagg. Mönster finns redan eftersom en provkollektion är på gång som en sömmerska här i Sverige har hjälpt mig med.
Tacksam för snabbt svar av någon som är seriös och verkligen kan hjälpa mig.

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 3

2011-10-02, kl 14:57

jallehall

jallehall

Inlägg: 10

Jag är också intresserad av att hitta klädfabrik i Baltikum. Har du fått napp så tar jag gärna emot tips.

Mejla mig till blafarg[]hotmail.com

Tack på förhand.

Hälsn, J

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 3

2011-10-04, kl 21:15

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Jag har drivit fabrik i 5 år i Indien. Och kan säga: Man frågar i princip inte en fabrik om 10 ex per modell. Det är sömmerskejobb eller något liknande. För en fabrik är detta provkolelktion, inte produktion. En produktion bör ha MINST ett par hundra per variant. För i en riktig fabrik sitter de som arbetar i grupper, en syr ärmar en syr etiketter, en ... och det tar 50 plagg innan de kommer igång. För 10 exemplar måste man ha alroundskräddare som syr hela plagg, och dessa skräddare är långsamma - läs dyrare.

Sedan vill man ha minst 100 kg, kanske 500 meter per tyg som minimum. Osv. Men tyger med möster har ofta mycket större minimum.

Jag vet, 360 plagg är säkert mycket för dig, men det handlar om att i början göra en kollektion med få tyger (som man kan använda i olika modeller) och hitta en attraktiv kollektion utan att göra det komplicerat. Om du tittar på t.ex. Lundmyrs barnkläder har de några få modeller men bara svart o vitt pluss röda inslag ibland. Det är framgångsrikt. Visst har en del lyckats ta sig fram trots att de börjat som du gör. Men kom ihåg två saker. det är dyrt att tillverka få exemplar. Och en fabrik tjänar inte några pengar på så små och krngliga beställningar (att man har få av varje ör krångligt). Ingen fabrik stoppar en beställning på 10.000 plagg för en på 300. Därför får man ingen prioritet, kan ta lång tid innan det blir klart. Man skall vara ute i god tid. men ge inte upp ta bara till dig det jag säger.

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat