Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Bokföring, Ekonomi & Skatter

Bruttovinsten för en lunchrestaurang

Inlägg 1 av 2

2011-10-28, kl 12:59

shadi

shadi

Inlägg: 15

Bruttovinsten för en lunchrestaurang

Jag funderar om att driva en lunchrestaurang, där sallad, kaffe, läsk, mat ingår
Det kostar 80:- per person
Restaurangen drivs idag genom att använda de bästa råvarorna.
Frågan är hur mycket ska bruttovinsten ligga på?

Som jag ser idag på gamla RR så ligger den på 50%

Är detta normalt för en lunchrestaurang som har öppet mellan 11-14 ?

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 2

2011-10-28, kl 18:29

Ulf Erik

Ulf Erik

Inlägg: 262

Det finns en enkel tumregel för restauranger som anger relationerna mellan de olika kostnaderna till ungefär 30 % för råvaror, 30 % personal (även eget arbete) och 30 % för lokal-administration mm samt resterande 10 % som avkastning på eget eller lånat kapital.

Sedan beror det helt på förhållandena i det enskilda fallet. Du kan ju räkna på vad 100 luncher kostar i råvaror så ser du om de övriga kostnaderna kommer att täckas in vid en dagsförsäljning på 8 000 kr.

Ulf Bjarme

Inläggets betyg
Svara Svara med citat