Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Lagar & Regler

Lurad på pengar

Inlägg 1 av 2

2011-11-01, kl 14:23

muchurban

muchurban

Inlägg: 10

Lurad på pengar

Hej,

Jag beställde och betalade en kamera från ett företag i Hong Kong förra veckan till ett värde av 11000:-. Vi hade diskuterat ett möjligt samarbete så jag ville mest kolla hur allt gick till väga. Kameran hade jag tänkt sälja vidare till en kompis som var intresserad. Dom mottog pengarna och skrev att jag skulle ha kameran hemma tills idag, tisdag. Idag mailar dom igen och skriver att dom vill ha en massa pengar överförda via Western Union för frakten (som ingick i det ursprungliga priset). Naturligtvis ska dom inte få några pengar av mig, och speciellt inte via WU. Är det någon som varit med om nåt liknande? Jag är såklart medveten om att jag blivit blåst, men finns det någonting jag kan göra för att få tillbaka mina pengar? Förtaget hittade jag på ec21 och heter Telion. Att polisanmäla detta känns bara som waste of time..Vore tacksam om nån har något förslag.

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 2

2011-12-01, kl 21:28

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Massor med folk blir blåste eftersom det finns bedragare. (I och för sig har du inte gett tillräcklig info för att helheten skall kunna värderas).

Men en polisanmälan kan möjligen fungera, men inte i Sverige utan till polisen i HongKong. Om nu inte dessutom bluffen är så stor att företaget inte ens finns där utan bara har ett konto.

I princip kan en advokat i HongKong hjälpa till men kostnaden ... för såpass lite pengar.

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat